Välj en sida

Imorgon tisdag 10 november är det dags för den fjärde omgången av herrarnas Pingisligan by STIGA. Vi kommer bjudas på flera intressanta matcher och inte mindre än två derbyn. Det ena ”derbyt” spelas mellan tabellettan Spårvägens BTK och tvåan Söderhamns UIF, som trots att det skiljer 25 mil mellan de båda städerna får betraktas som ett derby, och det andra, hallandsderbyt, mellan Falkenbergs BTK och Halmstad BTK. Munkedals BTK tar i sån tur emot BTK Kävlinge som fått en fin start på säsongen och omgångens match spelas mellan dominanterna Eslövs AI BTK och nykomlingarna Lyckeby BTK.

Omgångens match, Eslövs AI BTK vs. Lyckeby BTK

Trupperna
Eslövs AI BTK
Truls Möregårdh, 3-1
Mattias Översjö, 2-2
Daniel Kosiba, 2-3
Alex Naumi, 2-3
Lyckeby BTK
Khaled Assar, 4-2
Christoffer Kjellson, 1-4
Anton Andersson, 1-4

Lagen har historiskt sett mötts 22 gånger och senaste gången var så långt tillbaka i tiden som 2008 då Eslöv besegrade Lyckeby med klara 5-0 i den femtonde omgången av grundserien. Året innan möttes lagen i semifinal och även där segrade Eslöv, först med 5-1 och sedan med 5-2. Eftersom det är så längesedan lagen möttes finns ingen aktuell statiskt för inbördes möten mellan spelarna.

De regerande mästarna Eslövs AI har fått en ovanligt tung start på säsongen och mycket beror givetvis på coronapandemin som satt stopp för den japanske storspelaren Satoshi Aida men även på att Truls Möregårdh varit skadad en längre tid. Enligt rykten har den mångårige trotjänaren Robert Svensson dammat av racketen så det återstår att om han kommer vara med redan i matchen mot Lyckeby.

Eslöv har förlorat sina två senaste matcher. I senaste omgången blev det förlust mot Söderhamn med 3-4 och i omgången före 2-4 mot Spårvägen. Detta betyder att Skånelaget så här långt endast har en seger (4-2 mot Falkenberg). Om Eslövs säsongsinledning varit tuff har det varit ännu tuffare för nykomlingarna Lyckeby BTK som ännu inte vunnit någon match. I premiären mot BTK Kävlinge blev det en blytung 0-4-förlust som dock byttes till betydligt trevligare resultat i de två senaste matcherna även om det inte lett till någon vinst. Matcherna mot Munkedal och Falkenberg har båda avgjorts i tie-break-dubbel men i båda fall har motståndarna varit starkare och tagit hem bonuspoängen. Det återstår att se om även denna match kommer avgöras i tie-break eller om det blir en klar vinst för någon av lagen.

Samtliga matcher i omgång fyra
Spårvägens BTK – Söderhamns UIF
Eslövs AI BTK – Lyckeby BTK
Falkenbergs BTK – Halmstad BTK
Munkedals BTK – BTK Kävlinge

Alla matcher sänds live via Pingiskanalen och du tar del av innehållet för endast 49kr/månad. Tänk på att den förening du stöttar tar del av 50% av intäkterna, resterande går till Solidsport. Missa inte att Eslöv och Spårvägen sänder från båda bord. Matcherna startar som alltid 18.30.

Aktuell tabell och samtliga resultat hittar du här.

Foto: Per Hällström