Välj en sida

Ikväll klockan 18.30 så ställs Eslövs AI BTK mot Spårvägens BTK i ett avgörande möte om vilket lag som tar sig till final mot Halmstad BTK som redan är finalklara.

Vem hade trott detta på förhand? Att Spårvägen som inför säsongens knappast sågs som ett slutspelslag skulle ta sig till semifinal och där besegra Eslöv. Inte jag i alla fall.

För att tydliggöra skillnaden så bidrar jag här med förra årets matchskillnader:

Eslöv:
Robert Svensson 13-4
Xu Hui 12-4
Truls Möregårdh 12-4
Daniel Kosiba 12-6
Ioannis Sgouroupolos 5-12 (då i Rekord)

Spårvägen:
Satorshi Aida 22-6
Daniel Schaffer 6-19
Simon Berglund 4-14 (då i SUIF)
Martin Friis 0-6

Det var förra säsongen det. I år då? Ja, då har det gott bättre för spårvägarna men då ska man också veta att Truls Möregårdh utvecklats till seriens bästa (?) spelare och dessutom har Eslövs grekiska Ioannis växt ut till en toppspelare.

Årets matchskillnader (ej slutspel men inklusive suddenmatcher):

Eslöv:
Robert Svensson 9-2
Xu Hui 3-0
Truls Möregårdh 23-3
Daniel Kosiba 4-5
Ioannis Sgouroupolos 13-4

Spårvägen:
Satorshi Aida 18-5
Daniel Schaffer 6-15
Simon Berglund 16-13
Martin Friis 2-6

Jag skulle nästan kunna sträcka mig så långt så att jag säger att Eslövs lag nu är deras kanske starkaste någonsin. Helt klart att jämföra med perioden då de spelade med den isländska toppspelaren Gudmundur Stephenson som tredjespelare(!!).

På förhand är allt annat än en eslövseger ett overkligt resultat men som vi såg i torsdags så är verkligheten även den overklig till och från. Ska Spårvägen kunna rå på de senaste årens majestäter inom svensk ligapingis för herrar? Ska Spårvägen kunna rubba Truls Möregårdh, yngsta svenska mästaren i herrsingel någonsin. Ska Spårvägen kunna slå Xu Hui med otroliga 233-23 i matchskillnad i högstaligan, bäst kvoten av alla spelare genom alla tider i vår högstaliga. En otrolig prestation kommer krävas men idrotten är aldrig given och verkligen inte bordtennisen.

Vad säger coacherna då?
– Vi hade marginalerna med oss senast och om vi ska ha en chans igen så måste hela laget upp i nivå. Vi spelade bra allihopa senast och måste göra det igen om vi ska ha en chans men jag tror på vårt lag och att vi kan få till det. Jag har en bra känsla inför kvällens match, säger Spårvägens lagledare Mikael Appelgren.

– Vi gjorde inte alls en bra match senast. Hela laget måste lyfta sig som ett lag och spela bättre nu än senast. Xu som förlorade två matcher senast är väldigt revachssugen nu och jag är säker på att han kommer vara mycket bättre ikväll. Jag är säker på att vi som lag kommer göra en mycket bättre insats ikväll än senast och hoppas såklart att det räcker till seger och en finalplats, säger Eslövs lagledare Mattias Andersson.

Webbsändning
Ni ser såklart matchen på webben. Starttid klockan 18.30 antingen här direkt i spelaren eller via denna länk.