Välj en sida

Kvällens matcher bjöd inte på några skrällar utan det blev väntade segrar i samtliga tre spelade matcher i herrarnas Pingisligan by STIGA. En match är uppskjuten och spelas i stället 25 januari.

BTK Kävlinge – Eslövs AI BTK, 2-4
Gästerna från grannkommunen Eslöv fick en pangstart på matchen genom Truls Möregårdh som med klara siffror manövrerade ut sin japanske träningskompis Shoma Nishihara med 3-0 i set. På bordet intill var det desto jämnare men även i denna match var det eslövsspelaren som gick segrande ur kampen och gästerna tog ledningen med 2-0.

Den tredje matchen vann hemmaspelaren Robert Floras från Polen med klara 3-0 över Alex Naumi från Finland och i den följande pausen valde Eslövs coach Peter Andersson att byta ut Namui till fördel för Eric Glod.

Nishihara hade en mindre lyckad kväll och förlorade ännu med match med 0-3, denna gång mot Daniel Kosiba och därmed var Eslöv i ledning med 3-1.

Eric Glod kämpade tappert mot belgaren Yannick Vostes och drog ifrån till 2-1 i set innan veteranen kunde kvittera till 2-2. I femte såg Glod ut att säkra segern med 4-1 men han tappade 8-5 till 8-11 och därmed var det upp till Möregårdh att avgöra matchen.

Truls gav inte sin motståndare mycket utan vann med klara 3-0 och fastställde slutresultatet till 2-4.

Spårvägens BTK – Munkedals BTK, 4-1
Gästerna från Munkedal inledde frisk genom Simon Söderlund som snabbt och tämligen enkelt besegrade Anthony Tran med 3-0 men roligare än blev det inte för Bohusgänget. I den andra matchen blev det samma siffror fast omvänt och när Martin Friis lyckades vinna den viktiga femsetare mot Padasak såg det ljust ut för stockholmarna.

Tran tog en skön revansch när han i sin andra match för kvällen vann med 3-0 mot Andre Da Silva och i matchen efter stod Harald Andersson för en mäktig upphämtning. I det fjärde setet tog Padasak ledningen med hela 10-5 innan Andersson, lugnt och metodiskt som alltid, tog boll för boll och plötsligt var det 10-10. Padasak skaffade sig ytterligare två setbollar men Harald lyckades vinna även dessa och till slut även setet, 15-13 vilket betydde 4-1 till hemmalaget.

Halmstad BTK – BTK Rekord, 4-1
Kvällens andra hemmaseger fixade Halmstad BTK som utan större besvär besegrade Helsingborgarna BTK Rekord. Norrmannen Borgar Haug inledde med att besegra thailändaren Metanee Tawan med 3-1 men ledningen blev kortvarig eftersom Rekords grek Konstantinos Konstantinopulos vann i skilje mot Willhelm Kindblad.

I nästa match ställdes Fabian Åkerström mot Diego Orantes som också tog hem det första setet. Åkerström kom dock tillbaka igen och vann tre raka set. 2-1 till Halmstad.

Haug fortsatte att göra bra ifrån sig och även sin andra match för kvällen vann han, nu med 3-1 mot Konstantinopulos. Halmstad valde i pausen att byta ut Kindblad och i stället sätta in Simon Arvidsson och det var ett drag som lyckades väl. Arvidsson vann med klara 3-0 mot Diego och säkrade vinsten med 4-1 i matcher.

Omgångens fjärde match mellan Falkenbergs BTK och Söderhamns UIF är uppskjuten på grund av sjukdom och spelas i stället tisdag 25/1.

Omgång 10 av herrarnas Pingisligan by STIGA spelas 1 februari men redan imorgon är det dags för en annan uppskjuten match att avgöras nämligen den mellan Eslövs AI BTK och BTK Rekord.

Komplett tabell och samtliga resultat från kvällen hittar du här.

Foto: Jens Oredsson