Välj en sida

Två av tre av dagens matcher avgjordes först efter tie-break-dubbeln. I Skånederbyt mellan Rekord och Kävlinge var det Kävlinge som åkte hem två poäng rikare och i ”derbyt” mellan Söderhamns och Spåvägen stannade två poäng i Söderhamn medan en poäng åkte till Stockholm. I toppmötet mellan Eslöv och Munkedal segrade Eslöv med 4-2 och tog därmed över serieledningen från just Munkedal.

BTK Rekord – BTK Kävlinge, 3-4
Skånederbyt mellan Helsingborgslaget BTK Rekord och BTK Kävlinge blev jämnt och tajt och avgjordes först i den avslutande dubbelmatchen.

Gästernas Casper Strindberg fick en kanonstart mot greken Konstantinos Konstantinopulos när han vann de två inledande seten, båda dock med knapp marginal, 12-10 och 12-10. Efter de två inledande förlustseten vände greken på steken och vann tre raka och kvitterade därmed Kävlinges ledning som polacken Robert Floras hade gett dem efter 3-0 mot thailändaren Metanee Tawan.

Den tredje matchen spelades mellan Diego Orantes och japanen Shoma Nishihara och det var två spelare som båda jagade säsongens första vinst. Efter tre set var det japanen som spräckte nollan och därmed var det Kävlinge som satt i förarsätet inför pausen.

Greken Konstantinopulos gjorde processen kort med Floras men redan innan dess hade Nishihara besegrat Rekords thailändare vilket betydde 2-3 i lagmatchen.

Den sjätte och sista singelmatchen spelades mellan Orantes och Strindberg och jakten på första Pingisligavinsten fortsatte alltså för Orantes som fick en smakstart via 11-3 i första set. Av bara farten vann rekordaren även andra set och i tredje hade han matchboll vid 11-10 men Stindberg lyckades vrida sig ur underläget och vinna setet. Hur som helst var det ändå Orantes som till slut lyckades slå in matchbollen och skrika ut sin glädje vilket betydde 3-3 i matchen som därmed togs till en avgörande dubbel i bäst av tre set.

I dubbelmatchen syntes det tydligt att Rekords Orantes och Konstantinopulos inte tidigare spelat ihop och vid ett flertal tillfällen sprang de båda spelarna in i varandra vilket givetvis inte är att föredra i dubbel. 11-5 och 11-0 till fördel för Kävlinge slutade dubbeln vilket gör att Kävlinge åker söderut med två poäng medan en stannade kvar i Helsingborg.

Söderhamns UIF – Spårvägens BTK, 4-3
Även denna match blev lång och jämn och var inte slut förrän klockan slagit 21.30.

Gästerna Spårvägen tog ledningen efter att Martin Friis besegrat rutinerade Viktor Brodd med 3-1 i set men ledningen blev kortvarig för på bordet intill vann hemmalagets puertorican Angel Naranjo Lopez med 3-2 i över förre SUIF:aren Anthony Tran.

Spårvägen tog återigen ledningen, denna gång tack vare Harald Andersson som vann över Anton Hjort. Hemmalagets Viktor Brodd, som sällan förlorar två matcher i en och samma lagmatch, kom tillbaka stark efter pausen och besegrade även han Tran. Via Lopez seger efter Andersson säkrade hemmalaget minst en poäng men Spårvägen och Friis ville inte åka tillbaka till huvudstaden tomhänta utan säkrade även de en poäng efter Friis seger mot Hjort.

Ställningen var därmed 3-3 och matchen skulle precis som i Skåne avgöras i en dubbelmatch. SUIF satte in Brodd/Hjort medan gästerna mönstrade Andersson/Friis. Första set vann stockholmarna med klara 11-2 och få i Söderhamnspubliken trodde nog då att extrapoängen skulle hamna i Norrland. Brodd/Hjort ville dock annorlunda och via 11-9 och 11-6 säkrade man segern och ytterligare än poäng som innebär en andraplats i tabellen på åtta poäng, en bakom Eslöv som har en match mindre spelad.

Eslövs AI BTK – Munkedals BTK, 4-2
Mesta mästarna från Eslöv gick upp i serieledning efter tre poäng mot tidigare ettan Munkedals BTK.

Den inledande matchen mellan ungraren Daniel Kosiba och spanjoren André Da Silva blev lång. Till och med så lång att det under tiden spelades två matcher på bordet intill. I den långa matchen segrade till slut Silva med 3-2 i set och på bordet intill vann först Truls Möregårdh, dagen till ära med STIGA:s nya stomme Cybershape, mot Simon Söderlund i tre raka set och därefter vann thailändaren Padasak Taniviriyavechakul med samma siffror över luxemburgaren Eric Glod.

Gästernas 2-1-ledning förbyttes till en 2-4-förlust efter att skåningarna vunnit de tre avslutade matcherna. Kosiba revanscherade sig och vann nu en femsetare, denna gång mot Söderlund. Truls Tog sin andra seger och Glod byttes ut mot finnen Alex Naumi som tackade för förtroendet och vann med 3-0 över Da Silva.

Omgångens fjärde och sista match, hallandsderbyt mellan Halmstad BTK och Falkenbergs BTK, spelas torsdag 18/11.

Alla resultat från dagens omgång samt aktuell tabell hittar du här.

Nästa omgång spelas tisdag 7 december och då kommer följande matcher att spelas:
BTK Kävlinge – Falkenbergs BTK
Spårvägens BTK – BTK Rekord
Munkedals BTK – Söderhamns UIF
Halmstad BTK – Eslövs AI BTK

Foto: Jens Oredsson