Välj en sida

Full omgång denna tredje omgång innebar fyra matcher. Kävlinge som på bortabord kunde besegra ett starkt Munkedal sticker ut resultatmässigt samtidigt som Eslöv och Söderhamn övertygade på hemmaplan. En liga som är mycket jämnare och ovissare än på många år där verkligen alla lag kan slå varandra ger oss alla ett löfte om jämna och spännande matcher.

Munkedal-Kävlinge 1-4
Munkedal mönstrade för första gången denna säsong upp Wang-Wei Peng som förra gången han var i Sverige och spelade Pingisligan var oerhört vass. Förutom Peng så kom Munkedal till spel med Endika Diez och hemmasonen Jimmy Ojakangas. Bortaöaget Kävlinge från Skåne kom dock inte till match för att ge sig, tvärtom.

Matchen blev tät, väldigt tät. Av de fem matcherna så avgjordes tre stycken i skiljeset och med bortalagets spelare som vinnare i samtliga av dessa. Små marginaler brukar man säga och det var ingen underdrift denna gång i match där resultatet inte riktigt kanske speglar spelet eller jämnheten mellan de två kombatanterna.

Yannick Vostes och Enio Mendes vann två matcher var för Kävling och de besegrade båda två Peng vilket blev helt avgörande. En oerhört stark seger för Kävlinge som kanske i år är ett lag för att gå till slutspel?

Eslöv-Västers 4-1
Eslöv mötte denna afton ett helspanskt Västers, det måste nog vara första gången ett Pingisligalag ställer upp med tre utländska spelare från samma land i en och samma lagmatch?

Matchen var på förhand lite oviss då det för Västers var en debuterande Joan Matip med i laget samtidigt som Marc Duran börjat seriespelet ganska starkt. Eslöv har haft en lite, med deras mått mätt, knackig inledning på säsongen och kände nog att de var i behov av en vinst.

Daniel Kosiba och Tom Jarvis ledde sitt Eslöv till seger med 4-1 även om det inte var en helt enkel seger så var det trots allt övertygande  spel från Eslövs två bästa spelare i denna match. Eslöv med en viktig seger över Västers som kommer skapa mycket problem för många om de mönstrar detta lag resten av säsongen.

SUIF-Spårvägen 4-1
Anders Erikssons skadeproblem är kanske inte helt ett mine blott men att han är tillbaka visas med eftertryck, två segrar till idag och fina 5-0 på de tre inledande matcherna för Anders. Viktor Brodd vet vi att han är som en maskin i denna liga och med Eriksson/Brodd i laget kommer alla lag få det väldigt tufft mot dem.

Anthony Tran vann en tröstmatch för gästande Spårvägen över Anton Hjort med klara 3-0 men i övrigt var det bara SUIF för hela slanten. SUIF seglar upp som en aspirant på sereiesegern redan nu efter tre omgångar.

Halmstad-Rekord 3-4
En stenhård match där regerande mästarna Halmstad haft en ganska tuff start på säsongen och nu får möta heta Rekord, ingen given utgång på denna match.

Borgar Haug kunde rädda matchboll mot Hampus Söderlund och sedan vinna med 12-10 i det avgörande setet, det skulle visa sig vara helt avgörande för slutresultatet. Konstantinos Konstantinopulos för Rekord hade en fin afton där han utan setförlust plcokade ned såväl Fabian Åkerström som Owen Cathcart.

Efter ordinarie sex spelade matcher hade lagen stannat på tre vunna matcher vardera och en avgörande dubbelmatch i bäst av tre set väntade för att avgöra vilket lag som skulle få en bonuspoäng. Dubbelmatchen blev svängig men där bortalaget kunde dra det längsta strået och ta hem matchen. En stark insats av helsingborgarna på bortaplan mot Halmstad.

Nästa omgång, 22/11:
Munkedal-Eslöv
Spårvägen-Rekord
Västers-SUIF
Kävlinge-Halmstad

Tabell och samtliga matchresultat

Bilden: Tom Jarvis Foto: Sven Larsson