Välj en sida

Med sju lag i serien så blir det lätt en haltande tabell men det hindrar oss inte från att konstatera att Köping efter tre omgångar är i serieledning. Idag vann Köpig på bortabord mot Lekstorp, en match av kontraster i hur lagen är formerade. Samtidgt som Köping vann lyckades Halmstad med näd och näppe besegra Eskilstuna och Juno ta vad som kan bli viktiga poäng mot Lyckeby. En spännade omgång.

Lekstorps IF-Köpings BTK 1-5
Rebecca Muskantor gav hemmalaget ledningen med 1-0 men sedan hade man inte mycket mer att ge, fem raka segrar för Köping och seger för gästande Köping. Jessica Yamada känner vi väl till efter flera år i ligan men nu fick vi även stifta bekantskap med en ny spelare i köpingsdressen, Leila Imre. Imre vann sina både matcher och var ju såklart med det starkt bidragande till dagens seger.
Den unga helsvenska uppställningen från västsverige rådde idag inte på västmanlands utländska toppspelare.

Halmstad BTK-Eskilstuna BTK 5-4
Dagens jämnaste match. Eskilstuna i ledning hela matchen anfört av en av seriens bästa spelare, Zhang Fang, räckte inte hela vägen in i mål. Halmstad kunde efter underläge med fyra (!) gånger om till sist ta hem segern med 5-4 efter en 2-0 seger i dubbel. Stina Källberg kunde inte rå på gästernas Zhang Fang som ”gick rent” men var väl så nära och förlorade i skiljeset. Men en bred uppställning visade sig denna eftermiddag avgörande i Halmstads favör. Erika Fronth med två singelvinster fick i dubbel tillsammans med Jennie Edvinsson ta hem den avgörande dubbelmatchen och segern.
Förlusten till trots så kommer vi garanterat få se Eskilstuna dra hem poäng denna säsong. Halmstad mer väntat ett topplag.

Lyckeby-Juno 2-5
Hannah Holgersson var tungan på vågen denna gång, ackompomjerad av nyförvärvet Alma Rööse gav man ingen pardon mot Lyckeby, Holgersson med tre segrar och Rööse med två för hemmalaget samtidigt som veteranen Sofia Westholm kammade noll.
Lyckeby som är nykomlingar i årets upplaga av Pingisligan står än så länge utan poäng och segern idag för Juno innebar deras första poäng. Med många matcher kvar att spela kan denna seger visa sig viktig i det nedre skicket av tabellen.
Spännande att se hur de unga svenskorna tar sig an uppgiften både i Juno och Lyckeby.

Omgång 4, 18 oktober 11.00
Eslöv-Juno
Lekstorp-Eskilstuna
Halmstad-Köping

Tabell samt fullståndiga resultat

Alla matcher sänds på Solidsport. Bli månadssupporter och se alla matcher för både herrar och damer. Genom att göra detta stöttar du valfri förening med 50% av din månadsavgift.

Foto: Jens Oredsson