Välj en sida

Köpings BTK Dam vände semifinalserien mot Halmstad BTK och vann även dagens match, denna gång med klara 5-1. Köpingslaget är därmed klara för final efter 2-1 i matcher och ställs nu mot de regerande mästarna Eslövs PK. Finalspelet inleds onsdag 19 maj.

Köpings BTK Dam – Halmstad BTK, 5-1
Hemmalaget inledde matchen starkt och tog två raka vinster. Den första matchen mellan Paulina Knyszewska och Erika Fronth blev dock riktigt jämn och spännande där polskan vann inledningssetet innan Fronth kvitterade till 1-1 efter 11-4 i andra. Knyszewska tog återigen ledningen innan Fronth på nytt kunde kvittera, denna gång med klara 11-2. I femte och avgörande set var polskan hela tiden i ledning och drog ifrån till 7-4, 9-5 och 10-6 innan halmstadspelaren kunde reducera något, 10-9, men hemmaspelaren avgjorde till slut och vann setet och matchen.
– Det var starkt av Paulina att slå Erika även idag och givetvis en kanonstart på matchen för oss, säger Köpings BTK Dams tränare Kicki Gullbo.

På bordet intill vann Jessica Yamada över Lina Svensson med klara 3-0 och nu var det dags för Leila Imre att ta sig an Stina Källberg som i gårdagens semi vann över Imre med 3-1 i set. Idag blev det omvända siffror och Köping ökade på sin ledning till 3-0 matcher.
– Detta var helt klart en nyckelmatch för oss, fortsätter Kicki.

Jessica Yamada tog sin andra 3-0-vinst för dagen när hon besegrade Erika Fronth och utökade Köpings ledning till 4-0.

Stina Källberg revanscherade sig efter det tidigare nederlaget och vann sin match mot Knyszewska med 3-0 men föga hjälpte det för Halmstad eftersom formstarka Leila Imre samtidigt besegrade Lina Svensson med 3-0.
– Jag är lite överraskad och så klart väldigt väldigt glad! Jag tycker att vi visar på en riktigt stark lagkänsla och gör en fantastisk laginsats i denna semifinalserie som vi faktiskt ligger under i. Alla i laget har varit med och bidragit till att vi nu tagit oss till final vilket är oerhört skoj, säger Kicki.

I finalen, som spelas 19, 21 och eventuellt 22 maj, väntar skåningarna Eslöv PK som vann sina semifinalmöten mot Lekstorps IF med 5-1 och 5-0.
– Eslöv är givetvis favoriter i finalen men en final är final och det ska spelas om det, allt kan hända. Givetvis kommer det bli tufft speciellt eftersom Li Fen kan vara inblandad i fyra matcher och nästan alltid vinner men vi kommer göra vad vi kan för att besegra dem, avslutar Kicki.

Topp-5 spelare i semifinalerna
Stina Källberg, Halmstad BTK, 6-1
Jessica Yamada, Köpings BTK Dam, 6-1
Li Fen, Eslövs PK, 4-0
Nomin Baasan, Eslövs PK, 3-0
Filippa Bergand, Eslövs PK, 3-1

Samtliga resultat från semifinalerna hittar ni här.

Foto: Jens Oredsson