Välj en sida

Ikväll spelades den sjunde omgången av herrarnas Pingisligan by STIGA och det blev en del omkastningar i tabellen. Efter dagens omgång utses de fyra lag som ska spela Ligacupen i början av januari och det blev Munkedals BTK och Spårvägens BTK som knep plats tre och fyra i hård konkurrens med framförallt Söderhamns UIF som alltså missar topp-4. Topplagen Halmstad BTK och Eslövs AI BTK är också klara för Ligacupen.

Munkedals BTK – Falkenbergs BTK, 4-0
Hemmalaget Munkedal tog en klar seger mot seriejumbon från Falkenberg. Veteranen An Shu lyckades knipa det tredje setet med 12-10 mot hemmalagets André Da Silva men Da Silva var ändå starkast och vann matchen med 3-1. Matchen mellan hemmalagets Padasak Taniviriyavechakul och gästernas Owen Cathcart blev kvällens jämnaste och avgjordes först i femte set där hemmaspelaren från Thailand utökade ledningen till 2-0 i matcher.

Simon Söderlund gjorde som sina lagkompisar och vann även han. För motståndet stod Alexander Franzén som vann tredje set men övriga gick till Söderlund som fixade 3-0 till sitt Munkedal.

Spanjoren Da Silva fick slå in matchbollen efter ännu en 3-1-vinst, denna gång mot Cathcart.

Tack vare segern tar sig Munkedal till Ligacupen medan Falkenberg ligger fortsatt sist med noll inspelade poäng.

Halmstad BTK – Söderhamns UIF, 4-1
Det började bra för gästerna som direkt i inledningen fick hål på hemmalaget genom Daniel Lindsö som vann med 3-1 mot Borgar Haug. Detta var Lindsös första seger i Pingisligan. På bordet intill kvitterade Fabian Åkerström gästernas ledning efter att med samma siffror, 3-1, besegrat Per Sandström. Den tredje matchen blev jämn men i skilje lyckades Willhelm Kindblad manövrera ut Angel Naranjo Lopez med 11-5 och därmed gick Halmstad upp i ledning med 2-1.

Efter pausen blev det två klara matcher för hemmalaget. Först segrade Haug över Sandström med 3-0 vilket även Åkerström gjorde mot Lopez.

Söderhamn tappar på grund av förlusten sin topp-4-placering i tabellen och missar därmed att kvalificera sig till Ligacupen i Eslöv. Halmstad BTK däremot ”vinner” halvtidsserien och tar sig till Eslöv efter fem trepoängare, en enpoängare och en förlust.

Spårvägens BTK – BTK Kävlinge, 4-3
Matchen mellan stockholmslaget Spårvägen och Kävlinge från Skåne blev omgångens jämnaste. De två första matcherna slutade båda 3-0 men åt varsitt håll. I den tredje matchen lyckades hemmaspelaren Martin Friis till slut vinna efter att ha tagit ledningen med 2-0 och haft två matchbollar i tredje som motståndaren Shoma Nishihara dock räddade. Först i femte set stod Friis som segare efter klara 11-1.

Belgaren Yannick Vostes besegrade Harald Andersson med 3-1 och kvitterade därmed lagmatchen till 2-2 innan det återigen blev två 3-0-matcher åt varsitt håll. Den fösta 3-0-matchen vann Nishihara mot Alper Sali och den andra vann hemmalagets Friis mot Casper Strindberg. 3-3 i lagmatchen som alltså fick avgöras med en dubbelmatch i bäst av tre set.

Dubbeln blev jämn och de två inledande seten slutade båda 11-9 ot olika håll. Det tredje och avgörande blev även det tajt och slutade 12-10 till hemmalaget efter att Andersson/Friis räddat inte mindre än tre matchbollar för Vostes/Nishihara. Två poäng stannar därmed i Stockholm medan skåningarna åker hem med en.

Omgångens fjärde och sista match skulle ha spelats mellan Eslövs AI BTK och BTK Rekord men då en spelare i Rekord drabbats av corona valde klubben att isolera samtliga spelare som varit i kontakt med den smittade spelaren. Eventuellt nytt datum för matchen meddelas senare. Eftersom Rekord inte har någon möjlighet att ta sig till Ligacupen spelar resultatet i denna match inte in i vilka fyra som kvalificerar sig.

Tabell efter sju omgångar
1. Halmstad BTK, 16 p
2. Eslövs AI BTK, 15 p (en match mindre spelad)
3. Spårvägens BTK, 13 p
4. Munkedals BTK, 12 p
5. Söderhamns UIF, 11 p
6. BTK Kävlinge, 9 p
7. BTK Rekord, 5 p (en match mindre spelad)
8. Falkenbergs BTK, 0 p

Den åttonde omgången spelas 11 januari men innan dess ska Ligacupen och Sweden Tour Finals avgöras i Eslöv 5-7 januari.

Komplett tabell och samtliga resultat hittar du här. 

Foto: Jens Oredsson