Välj en sida

I den tionde omgången av Damernas Pingisliga by STIGA möttes vi av flera intressanta händelser.

  1. Lyckeby BTK:s förlustnolla spräckt! Ny i Lyckebys uppställning fann vi Zhang Fang och det skulle visa sig vara en succévärvning. Tre singelsegrar för Zhang Fang ledde blekingelaget till sin första seger i årets seriespel och ett hopp om hålla sig kvar kanske tändes? Bäva ni andra, Lyckeby kanske är på g?
  2. Nyförvärven levererar! Även i Team Mälarenergi finner vi en ny toppspelare (förvisso hennes andra match i årets seriespel men likväl ganska ny), Zhang Ziwei. Jessica Yamada i Storfors är tillbaka och det med fyra raka segrar denna helg. Arvikas Siyu Guo har även hon ”rensat” i sina två inledande matcher.
  3. Spåret faller som en sten! Efter en perfekt start på serien med tre raka segrar så har Spårvägen inte tagit en enda poäng och verkar nu även stå utan Ellen Holmsten och Daniela Moskovits. Håller man undan för jagande Lyckeby?

Storfors i fortsatt serieldning och deras ledning på fyra poäng är i praktiken ointaglig även om den såklart existerar i teorin. Team Mälarenergi med ny kinesiska i laget kommer göra vad de kan för att kunna utmana topplagen Eslöv och Storfors. Halmstad har ett lite grepp om den sista slutspelsplatsen med Juno är precis i limbo mellan slutspel eller bottenstrid. Spårvägen och Arvika på samma poäng men där Arvika värvat och har bättre momentum. Lyckeby som jumbo har kanske börjat röra på sig och tittar med all säkerhet uppåt i tabellen.

Fyra matcher kvar av grundserien och åtta poäng att spela om. I mars månad avgörs allt! Nästa omgångar spelas 9-10 mars följ av att de två sista omgångarna spelas 23-24 mars.

Resultat och tabell

Foto: Jens Oredsson