Välj en sida

September
Truls Möregårdh, Eslövs AI
5-0 i matchskillnad

Ellen Holmsten, Spårvägens BTK
5-0 i matchskillnad

Oktober
Viktor Brodd, Söderhamns UIF
2-0 i matchskillnad

Stina Källberg, Team Mälarenergi
6-0 i matchskillnad

November
Satoshi Aida, Spårvägens BTK
4-0 i matchskillnad

Filippa Bergand, Eslövs AI
4-0 i matchskillnad

December
Satoshi Aida, Spårvägens BTK
4-0 i matchskillnad

Jennie Edvinsson, Halmstad BTK
5-0 i matchskillnad


HERRSPELARE

Aida Satoshi, Spårvägens BTK. Aida som spelar en väldigt underhållande bordtennis har under säsongen skrapat ihop hela 11 segrar och bara 1 förlust. Sist han förlorade en match var 25 september.

DAMSPELARE
Katerina Toliou, Storfors BTK. Var med och vann SM-guld med Storfors ifjol och visar även vägen denna säsong med imponerande 16-1 i matchkvot.

BOLL
Daniel Kosiba – Aida Satoshi. Länk finner ni här (17 sek in i klippet):

LAGINSATS
Halmstads vändning mot Eslöv i omgång 8. Efter att ha legat under 0-3 på bortaplan mot numer europeiska topplaget Eslöv lyckades Hallänningarna vända till 3-3 för att sedan vinna i ”sudden”. 6-4 i Halmstads favör som visar att de även detta år vill kamma hem guldet.

MISSBERÄKNING
Kai Wang, Söderhamn. Efter att ha värvats in för att förstärka Söderhamns UIF kunde det efter debutmatchen mot Falkenberg konstaterats att han inte infriade deras förväntningar. 0-3, 1-3 och 0-3 för Kinesen i sina första tre matcher, som också blev hans sista för klubben. (värvades in för 4 matcher).

OBESEGRADE LAG
Storfors BTK. Efter förra årets SM-guld fortsätter framgångarna för laget från Värmland. 6 vunna matcher, 1 oavgjort och 0 förlorade har laget presenterat detta år.


ÅTERKOMST

Anders Eriksson, Söderhamns UIF. Efter två säsonger i Halmstad utan större individuella avstamp är nu Anders åter i sin gamla klubb Söderhamn. Hitiills har han jobbat in matchskillnaden 9-4 och har bidragit till många av lagets poäng denna säsong. Snygg återkomst!

VETERAN
An Shu, Falkenbergs BTK. An, som till vardags arbetar på Ullared har denna höst spelat sin kanske bästa bordtennis någonsin (nåja.. på flera år i alla fall). 11-10 i kvot och flertalet meriterande segrar mot bland annat Yuto Kizukuri, Eric Jouti och Simon Berglund. Skam den som ger sig!

LÄNGSTA SEGERSVIT
Katerina Toliou, Storfors. Efter att ha förlorat mot Anastasi Burkova den 16 september har hon, hör och häpna, vunnit 14 raka singelmatcher för klubben!

UNGA SPELARE
Jennie Edvinsson. Förra året men klar minuskvot så har Jennie i höst vunnit mer än hon förlorat. En väldigt positiv utvekling för den ambitösa och duktiga 17-åringen.


SVENSKA HERRSPELARE

Truls Möregård, Eslövs AI BTK. Med imponerande matchkvoten 12-3 är Truls höstens bästa svenska spelare i Pingisligan by STIGA.


SVENSKA DAMSPELARE

Stina Källberg, Team Mälarenergi. 12-2 i matchkvot för Stina gör henne till hösten bästa svenska spelare i serien.


LÄNGSTA SET

Yannicke Vostes – Tom Jarvis 18-20. I Pingisligan by STIGAs fjärde omgång spelades det hittills längsta setet i serien. Belgaren fick efter 38 spelade bollar i andra set se setet gå förlorat. Värt att nämna är att Vostes förlorade de två seten därpå också. Kanske var han slutkörd efter detta maratonset?


COMEBACK

Fabian Åkerström, Halmstad BTK. Efter en långdragen knäskada är Fabian nu tillbaka på riktigt i pingishagen igen. Mot Kävlinge i oktober månad gjorde Fabian åter comeback och det med bravur. 9, 2 ,1 mot Eric Jouti (WR81) i Halmstads segermatch mot Kävlinge i omgång 4.

PUBLIK
Söderhamn lyckas för herrarna locka en hel del folk till sina matcher och göra mycket av arrangemanget. På damsidan finns det bara en enda klubb som är värd att nämna och de är inte bara bäst i Sverige på att spela, Storfors.


GULASTE TEJP

BTK Rekord och BTK Kävling delar priset här. Löparbanor inne i pingishagen?

KORV MED BRÖD
Ovetenskapligt kan man konstatera att Halmstad BTK bjuder på bästa korven i landet under sina Pingisligamatcher.

TEKNIKSTRUL
På flera matcher har det varit ett problem med sändninarna men det fantastiska är ju att alla matcher sänds på webben. 2019 kommer bli ännu bättre när tekniken kommer på plats runt om i landet. Priset går till den enda match som inte sänts sedan omgång 3, Storfors. På herrsidan tar Falkenberg hem priset som inte lyckades få igång live-scoren under en match vilket påverkade grafiken i sänding.

***

Med detta vill vi på redaktionen av Pingisligan.se tacka alla er som kollar in sidan och hoppas att ni får ett fantastiskt gott nytt 2019.

Gott nytt år!