Välj en sida

Regerande svenska mästarna Halmstad BTK kunde under kvällen säkra avancemang till SM-final efter 5-3 mot BTK Rekord, ännu en rysarmatch. Halmstad kom i underläge i lagmatchen men visade stor moral när de kunde hämta upp 1-3 underläge till seger med 5-3. I de två avgörande suddenmatcherna lyckades både Elias Ranefur och Li Yijie revanschera sig mot Michal Obeslo respektive Simon Arvidsson mot vilka de hade förlorat emot tidigare i lagmatchen, bäst när det gällde som mest.

2-0 i matcher i en kamp där små marginaler separerade de två lagen åt men där det till sist var Halmstad som kunde vråla ut sin glädje över att ha tagit sig till SM-final.

BTK Rekord-Halmstad BTK 3-5

I finalen så är det ännu inte klart vilka som väntar då det något överaskande slutade med seger för Spårvägens BTK på bordabord mot Eslöv. Vem hade kunnat ana att Xu Hui skulle förlora två matcher i samma lagmatch? Nu var det precis vad som hände då Eslövs kines inte kunde rå på varken Simon Berglund eller Satoshi Aida och bara skrapade ihop ett (1) enda vunnet set på dessa två matcher.

Truls Möregårdh visade återigen i vilken form han är i. Killen har inte förlorat en match i Sverige sedan i mitten av december och bara två matcher internationellt. Sanslös formkurva på 17-åringen som återigen tog hem sina matcher för sitt Eslöv men som vi alla vet så räcker det bara så långt, i ett lag finns det flera spelare och denna gång var Spårvägen det starkare laget.

Bästa kompisarna Daniel Kosiba för Eslöv mot Daniel Schaffer för Spårvägen i en avgörande match, hua. De två Daniel kommer båda från Ungern och är ungefär jämngamla och bästa vänner. Idag fick Schaffer slå in matchbollen till seger som ger ett tredje och helt avgörande möte mellan Eslöv och Spårvägen på måndag 11/3 i Eslöv. Vilket drama!

Eslövs AI BTK-Spårvägens BTK 2-4