Välj en sida

BTK Rekord – Söderhamns UIF, 5-3
Sjätteplacerade BTK Rekord ställdes i denna match mot tredjeplacerade Söderhamns UIF som ännu en gång ställde upp utan både japanska spelare och Anders Eriksson som länge dragits med en skada. I de två inledande matcherna delade lagen på poängen, först vann tjecken Michal Obeslo mot Per Sandström med 3-1 innan SUIF reducerade genom Anthony Tran som besegrade tysken Liang Qiu med 3-2. Rekord hade faktiskt läge till en ännu bättre start då Liang hade 2-0 mot Tran men Söderhamnsspelaren var stark när det drog ihop sig och vände och vann. Efter fem spelade matcher stod det 3-2 till Söderhamn och i den sjätte och sista ordinarie matchen bytte båda lagen in nya spelare.

Hemmalaget mönstrade Jakob Peterson som ersatte Johan Barius och i stället för Per Sandström klev Jonathan Mc Donald in i hagen. Peterson vann första set men sedan tog Mc Donald de två efterföljande. I fjärde hade Mc Donald bland annat 8-4 och 9-5 men Peterson vann ändå det setet med 11-9. I skilje var det Peterson som drog ifrån, 9-1 hade han som bäst, och vann med 11-7 vilket tog matchen till ett tie-break.

I tie-break fick Obeslo och Peterson spela för Rekord medan Tran och Hjort ställde upp för Söderhamn. Rekordspelarna tog hem båda ensetsmatcherna och fick därmed gå hem med två poäng medan Söderhamn fick nöja sig med en poäng i bagaget hem till Söderhamn.

BTK Kävlinge – Halmstad BTK, 1-4
I matchen mellan hemmalaget Kävlinge och serietvåan Halmstad BTK var det skåningarna som fick den bästa starten när veteranen Magnus Molin tog en överraskande klar seger mot Fabian Åkerström med 3-0. Halmstad reducerade snabbt då Simon Arvidsson vann med samma siffror över ryssen Kirill Shvets. Molin såg efter kaffepausen ut att bli matchhjälte för hemmalaget men en ledning med 2-0 och 10-9 hjälpte inte mot Halmstad engelsman Tom Jarvis som vände och vann med 3-2. De avslutade två matcherna gick även dessa till Halmstad, den fösta med 3-1 när Arvidsson vann mot Yannicke Vostes och i den andra matchen på bordet intill kunde Tom Jarvis slå in matchbollen efter 3-0 mot Shvets.

Spårvägens BTK – Eslövs AI BTK, 0-4
Mästarna Eslöv åkte upp till huvudstaden utan obesegrade Satoshi Aida men med på resan var en annan obesegrad spelare, nämligen Truls Möregårdh. Just Truls vann även denna gång sina båda matcher, först mot Daniel Schaffer med 3-0 och sedan mot Harald Andersson med 3-1. Matchen mot Harald var dock betydligt jämnare än var setsiffrorna skvallrar om eller vad sägs om 9-11, 13-11, 13-15, 12-14?

Övriga segrar togs av ungraren Nandor Ecseki som vann i skilje mot Andersson och finnen Alex Naumi som tämligen enkelt vann över Martin Friis. Eslöv ligger kvar i topp tre poäng före Halmstad BTK medan Spårvägens BTK ligger kvar på jumboplatsen med två inspelade poäng.

Falkenbergs BTK – Munkedals BTK, 2-4
I omgångens match var det gästerna från Munkedal som tog en väldigt viktig seger i kampen om den fjärde och sista slutspelsplatsen. Det var dock hemmalaget som fick den bästa starten efter att veteranen An Shu besegrat Carl Ahlander-Johansson med 3-1 i set. Hampus Söderlund, var sin vana trogen laddad till tänderna när han vann över spanjoren Guillermo Martinez som sammanlagt bara fick 18 bollar med sig.

I den tredje matchen var det dags för ett nytt ansikte i Pingisligan då gästerna Munkedal ställde upp med Endika Deiz Aladro från Spanien. I sin debutmatch ställdes Aladro mot hemmalagets Alexander Franzén som i skiljeset lyckades vinna med knappa 11-9. Inför pausen stod det nu alltså 2-1 till Falkenberg.

Efter 10 minuters vila var det återigen dags för veteranen An Shu att kliva in i hagen mot sin före detta klubbkamrat Hampus Söderlund som tog sin andra raka 3-0-seger för kvällen. På bordet intill fick debutanten Aladro presentera sig på riktigt och bidra till Munkedals seger genom att vinna mot Martinez med 3-1. I den sjätte och sista matchen vann Carl Ahlander-Johansson något oväntat mot Alexander Franzén och noterades därmed för sin blott andra seger denna säsong.

Munkedal kvar på slutspelsplatsen nu tre poäng före jagande Falkenberg.

Bästa kvoter efter åtta omgångar (tie-breakmatcher inom parentes)
Hampus Söderlind, Munkedals BTK, 12-3 (1-3)
Truls Möregårdh, Eslövs AI BTK, 9-0 (0-0)
Satoshi Aida, Eslövs AI BTK, 8-0 (0-0)
Nandor Ecseki, Eslövs AI BTK, 9-2 (0-0)
Wang-Wei Peng, Munkedals BTK, 7-0 (3-1)
Elias Ranefur, Halmstad BTK, 9-2 (0-0)

Resultat och tabell hittar du här.

Foto: Jens Oredsson