Välj en sida

Igår överraskade Lekstorps IF ordentligt genom att besegra tabelltvåan Halmstad BTK med klara 5-0. Idag följde västgötarna upp med ännu en seger, om än inte lika klar som gårdagens.

Halmstad BTK – Lekstorps IF, 2-5
I helgens dubbelmöte mellan Halmstad och Lekstorp är det med all sannolikhet Lekstorpsspelarna som firar Påskdagen med störst leenden på läpparna. I gårdagens match saknade Halmstad BTK Stina Källberg men idag var hon återigen tillbaka i laguppställning, dock blev det samma utgång som igår – 3 poäng till Lekstorp.

Gästernas Matilda Hansson inledde bestämt genom att 3-0-besegra hemmalagets Lina Svensson. På bordet intill vann Stina Källberg över Leah Muskantor med 3-1 och utjämnade därmed lagmatchen till 1-1.

Även nästa matchomgång slutade 1-1 och återigen för Halmstad tack vare Stina som nu hade en betydligt tuffare match än i inledningen. Matilda Hansson kvitterade Stinas 2-0-ledning men i skilje var det Källberg som var starkast när hon vann med 11-8. Dessförinnan hade Rebecca Muskantor vunnit med 3-1 över hemmaspelaren Martine Toftåker och därmed var matchställningen 2-2.

I kommande två matcher var det syskonen Muskantor som satte tonen och gav sitt lag ytterligare två vinster. Äldre systern Rebecca vann en klar seger mot Lina Svensson medan Leah hade det betydligt tuffare mot Toftåker, 3-2 slutade den matchen.

Rebecca Muskantor blev stor matchhjälte för sitt Lekstorp när hon i sin tredje singelmatch för dagen besegrade Stina Källberg med 3-2 i set vilket ledde till 5-2 i lagmatchen och ännu en stark seger av Lekstorp. Utanför protokollet vann Matilda Hansson övertygande med 3-0 över Martine Toftåker.

– Det var en bra vinst, jag var bra förberedd och jag tror att jag var mer taggad under matchen än vad hon var, säger Rebecca Muskantor.

Lekstorps IF tar nu ett skutt uppåt i tabellen och ligger nu tvåa på 21 poäng, sju bakom serieledande Eslövs PK.

– Vi har bra sammanhållning, vi hejar på varandra, har kul och vi är ett riktigt bra lag, säger Leah Muskantor efter dubbelsegern mot Halmstad BTK.

Det återstår nu endast två omgångar av damernas Pingisligan by STIGA. Omgång 13 och 14 spelas redan till helgen 10-11 april.

Aktuell tabell och samtliga resultat hittar du här.

Foto: Peter Eskilsson