Välj en sida

Fyra jämna lagmatcher i den inledande omgången och många spännande matcher och en del överraskande resultat och då inte minst att Falkenberg besegrade Rekord på bortabord med 5-3.

BTK Rekord-Falkenbergs BTK 3-5
Rekord som är lag många tippat som en semifinalkandidat mot bottentippade Falkenberg slutade med en skrällseger för gästande Falkenberg. Rekords debuterande tyska spelare Qiu Lang fick snabbt lära sig att den svenska högstaserien inte är en lätt historia, 0-3 i båda sina matcher. Simon Arvidsson jagade in två segrar och Obeslo tog den tredje för hemmalaget. För gästerna så kunde thailändaren Padasak Taniviriyavechakul ta två matcher och dessutom se veteranen An Shu smasha hem sin match mot ovan nämnda Qiu Lang.

3-3 efter sex spelade matcher bjöd på Tiebreak-matcher där An Shu fick revansch på Simon Arvidsson och där Taniviriyavechakul klart kunde vinna över Obeslo och i och med det ge Falkenberg två poäng.

BTK Kävlinge-Spårvägens BTK 5-3
Två nyförvärv visade sig framgångsrika i denna lagmatch. För hemmalaget kunde brassen Eric Jouti vinna sina båda matcher och för gästerna gjorde Simon Berglund comeback i Spårvägströjan efter flera år utanför föreningen som fostrade honom. Även denna match gick till tiebreak och där lyckades hemmalaget Kävling ta hem båda segrarna och med det inkassera två pinnar medan Spårvägen endast får en poäng med sig hem till Stockholm.

Halmstad BTK-Eslöv AI BTK 1-4
En repris på förra säsongens SM-final men med annat resultat denna gång. Eslöv vann med 4-1 men det efter att ha segrat i tre av fyra skiljesetsmatcher så var matchen betydligt jämnare än så. Segerregissörer Truls Möregårdh och nyförvärvet från BTK Rekord Ioannis Sgouroupolos med två segrar vardera. Finalister på UEM för juniorer i singelspelet och nu lagkamrater i Eslöv, spännande.

Ängby SK-Söderhamns UIF 1-4
Ängby tillbaka i finrummet efter flera år på lägre nivå och även om det skedde på ett bananskal så är det väldigt psoitivt då serien var hotad av att endast innehålla sju lag.

André Silva som är tilltänkt etta i Ängby saknades i lagmatchen och var såklart ett avbräck för hemmalaget samtidigt som gästerna saknade Anthony Tran (sjuk).

Viktor Brodd hälsar Danielsson välkommen till Pingisligan med 11-0 i det första setet.

Lagmatchen blev ytterst jämn och även om SUIF var det bättre laget så var en poäng till Ängby inte långt borta. Stockholmarna som är nya i serien gav verkligen inte tappt och då tänker jag inte minst på Sebastian Loso vann en match och dessutom pressade Viktor Brodd hela vägen in i skilje (förlust 9-11 i avgörande set) men också Gustaf Ericson som debuterar i 30-års ålder i den svenska högstaligan. Debuterande Oskar Danielsson hade det dock tuffare och inkasserade två klara förluster.

Hemmasonen Gustaf Ericson kommenterar lagmatchen
– Vi var lite vingklippta utan vår ”etta” men det var såklart väldigt kul att få ställa upp med tre killar från västerort på hemmaplan i Vällingbyhallen, det är roligt med lokal anknytning och ett stort värde för publiken att få se spelare som kommer ifrån och bor och spelar i Stockholm. Vi ger dem också en riktigt bra match och 1-4 känns lite oförtjänt, två matcher tycker jag i alla fall att vi tjänade ihop till, säger Gustaf Ericson från Ängby om lagmatchen.

– Väldigt kul att få göra seriedebut i Vällingby, det har varit nära att jag fått spela någon match de två senaste säsongerna men det har liksom inte skett fär Ängby/Spårvägen. Jag spelade riktigt bra i de två första seten mot Anders (Eriksson) men han spelade upp sig i tredje och sedan väger fjärde set lite grann innan han tar hem det och i skilje får jag en dålig start som jag aldrig kommer ikapp även om jag har lite häng på honom vid 6-8 och kantboll emot mig, säger Ericson.

– Vi ger SUIF en riktig match och alla lag som inte är på tå mot oss riskerar poängtapp, det tycker jag vi visar med denna match, avslutar Ericson.

Fredrik Lundquist, lagledare SUIF kommenterar matchen
– Vi är väldigt glada över segern och att få vinna över Ängby, ingen lätt match att möta dem i deras comeback. Våra grabbar gör det bra. Viktor (Brodd) är ju en klippa som vinner två även om han är illa ute mot Loso så tar han sina matcher. Lite extra glad är jag för Anders (Eriksson) som får kriga hem första matchen och sedan vinna sin andra seger, jag unnar honom verkligen det och han är en spelare vi tror på väldigt mycket och hoppas att han ska hitta tillbaka en nivå än den har har haft de två senaste säsongerna, det är väldigt kul att ha honom tillbaka i SUIF. Per (Sandström) debuterar och det märks att han är lite spänd och att han spelar lite kantigt så ingen spelmässig höjdare men klart bättre i den andra matchen där han leder mot Ericson när den matchen bryts, en OK debut av Per, säger Fredrik Lundquist

– Ängby var verkligen ingen lätt match och ingen seger jag tog för givet. Jag är glad över resultatet och även om många tippat dem i botten av tabellen så är jag väldigt nöjd. Om de får det tufft i serien och kommer upp till oss i slutet av serien med bara enstaka poäng insamlade så kommer jag vara mer självsäker än vad jag var inför denna premiär mot dem, avslutar Fredrik Lundquist.

Omgång 2, 6 september
Söderhamns UIF – BTK Kävlinge 18:30
Spårvägens BTK – BTK Rekord 18:30
Falkenbergs BTK – Halmstad BTK 18:30
Eslövs AI BTK – Ängby SK 18:30