Välj en sida

Bilden: Zhao Tianming Foto: Per Hällström

Andra omgången på bara två dagar och många lag samt spelare som visat var de står i den tuffa konkurrensen. Några spelare fick chansen till snabb revanch efter en mindre lyckad förstaomgång medan andra visade att de kommer vara kraft att räkna med denna säsong.

Söderhamns UIF-Kävlinge BTK 4-2
Andra raka trepoängaren av SUIF där Anders Eriksson och Viktor Brodd fortsätter att övertyga, obesegrade hittills. Eric Jouti  i Kävlinge är rankad så högt som nummer 83 i världen men denna afton kammade han noll, speciellt imponerande av Anders Eriksson som vann med klara 3-0 i set över brassen. Per Sandström som gör sin debutsäsong i högstaligan står fortsatt utan seger efter två omgångar.

Falkenbergs BTK-Halmstad BTK 5-6
Ett rafflande derby där veteranen från Falkenberg An Shu imponerade stort med två segrar mot Elias Ranefur och Yuto Kizikuri (Kizikuri med fem förlorade matchbollar i denna match). An Shus segrar tillsammans med att Padasak Taniviriyavechakul även han vann över Elias Ranefur gav lagmatchen en likaställning (3-3) efter full tid och tiebreak-matcher skulle komma att avgöra var extrapoängen skulle hamna. Värt att notera från Halmstad var att Tom Jarvis vann båda sina segrar.

I tiebreakmatcherna var Yuto Kizikuri spelaren som fick extrapoängen att gå Halmstads väg med segrar i alla (3) matcher, en fin insats av den japanska toppspelaren som är rankad etta (!!!) i världen för U21-spelare.

Eslövs AI BTK-Ängby SK 4-0
Det Ängby som på hemmaplan skakade SUIF hade denna gång ingen chans mot heta Eslöv. Ett stympat stockholmslag lät unge (född 2003) Linus Keränen debutera och även om upplevelsen må ha varit fantastisk för den unge defensivspelaren så rår han ännu inte på en räv som Robert Svensson. Tre vunna set för Ängby och en 0-4 förlust. Möregårdh och Sgouroupolos fortsätter att vinna rubbet.

Spårvägens BTK-BTK Rekord 2-4
Hemmalaget sprang fram till en 2-0 ledning efter fina insatser av Simon Berglund mot Michal Obeslo och för Zhao Tianming mot Simon Arvidsson. BTK Rekord utan en enda seger under 2018 var då i brygga men någonstans fann man kraft att kunna vända på steken och ta hem segern. Tysken Qiu Liang som i den första matchen inte imponerande så värst blev denna kväll matchvinnare med sina två segrar och det utan att imponera speciellt spelmässigt, topp eller flopp får vi se under säsongen.

Simon Berglund i Spårvägen om matchen
– I första matchen hade jag gjort hemläxan rejält och lärt mig från tidigare förluster mot honom (Obeslo). Jag hade en klar taktik och då var det ganska klart denna gång (seger 11-6, 11-6, 11-4), en insats jag är väldigt nöjd med. I den andra matchen mot Simon (Arvidsson) så blir det svårare och i vänstermot vänster så får jag inte samma vinklar. Visst har jag setbollar i två set men han är tät och gör det bra. En bra lagmatch men trist att vi inte tar hem segern, jag trodde att vi hade dem säger Simon Berglund.

Simon Arvidsson i BTK Rekord om matchen
– Otroligt skönt att vinna. Jag vet inte ens när det var senast? Kanske i november förra året. Vi har spelat några matcher oavgjort men verkligen inte kunnat vinna. Denna seger var väldigt härlig och viktig. Nu är vi på gång igen, säger en nöjd Simon Arvidsson efter segermatchen.

Nästa omgång, 25 september
BTK Rekord – BTK Kävlinge 18:30
Halmstad BTK – Spårvägens BTK 18:30
Ängby SK – Falkenbergs BTK 18:30
Eslövs AI BTK – Söderhamns UIF 18:30