Välj en sida

Så var det dags för omgång tre av herrarnas ligaspel i Pingisligan by STIGA efter ett par veckors EM-uppehåll. Förutom spännande matcher så kunde vi inför denna match även bjuda på webbsändningar från alla matcher. Allt fungerande kanske inte smärtfritt direkt men förhoppningsvis är detta ett uppskattat lyft av pingisfamiljen och ett hjälpmedel att locka fler till vår kära sport. Nu till dagens matcher!

BTK Rekord-BTK Kävlinge 6-4
En match som avgjordes i ”förlängning” och där hemmalaget kunde dra längsta strået. Hemmalaget gjorde in fin insats där alla tre spelarna var med och vann matcher medan det i Kävlinge kommer visa sig vara oerhört viktigt att Eric Jouti spelar bra och att man får igång veteranen Magnus Molin. Jämnheten i Rekord avgjorde denna dag till deras fördel.

Halmstad BTK-Spårvägens BTK 4-2
Svenska mästarna var denna afton numret för stort för gästerna från Stockholm. Matchen stod länge och vägde men med en starkare uppställning kunde Halmstad till sist ro hem tre fina poäng. Yuto Kizikuri visar i denna match klass med två fina segrar vilket var nyckeln till seger. Gästernas Satoshi Aida som förra säsongen rev ner stora applåder för sitt fina spel fick 1-1 i matchskillnad i sin säsongsdebut, han kommer bli viktig för ”Spåret”.

Ängby SK-Falkenbergs BTK 2-4
Tre poäng för bortalaget som nu är uppe på en överraskande andraplats i tabellen. An Shu har 6-3 i matchskillnad och det var det nog inte många som trodde inför säsongen, 40 år och några till smashar och blockar An Shu som aldrig förr. Gustaf Ericson slet hem två matcher, segern över Padasak Taniviryavechakul imponerar, men det räcker inte. Ängby gör bra matcher på hemmaplan men de lider stor risk att inkassera en massa hedersamma förluster. Poängen måste in.

Eslövs AI BTK-Söderhamns UIF 4-1
Styrkebesked återigen av Eslöv som även utan senaste åres dominant Xu Hui ser fruktansvärt starka ut. Tre av spelarna är faktiskt obesegrade och mest imponerade ska man nog vara av underbarnet Truls Möregårdh som levererar i alla hagar och hela tiden, idag två säkra segrar och dessutom ”nollade” han Viktor Brodd, vad månne bliva av denna pöjk?

Nästa omgång (alla matcher startar kl 18.30)
1/10 Falkenbergs BTK-Eslövs AI BTK
4/10 Söderhamns UIF-BTK Rekord
4/10 BTK Kävlinge-Halmstad BTK
4/10 Spårvägens BTK-Ängby SK

Alla matcher sänds på Pingiskanalen