Välj en sida

Idag spelades den åttonde omgången av damernas Pingisligan by STIGA runt om i vårt avlånga land. Topplagen ”gjorde jobbet” och även fortsättningsvis är det Storfors BTK och Eslövs PK som ligger i topp. I Halmstad arrangerades ”Gameday” där flera olika idrotter hade matcher under samma tak vilket gjorde att matchen mellan Halmstad BTK och Spårvägens BTK var välbesökt.

Storfors BTK – Arvika BTK, 6-1
Storfors hade inga problem alls att ta hem matchen mot Arvika BTK. Inledningsvis vann Christina Fili mot Katarina Evensen Wetzel i raka set och därefter vann Katerina Toliou mot Ilka Doval med 3-1. Storfors fortsatte på den inslagna vägen då både Lina Misikonyte och Katerina Toliou vann sina matcher, Lina med 3-2 mot Alma Rööse och Katerina med 3-0 mot Evensen Wetzel. Det skulle dröja till den femte matchen innan Arvika kunde ta hem en matchvinst. Alma Rööse besegrade Fili med 3-1 i set men roligare än så blev det inte för bortalaget. Storfors var för starka och tog hem resterade matcher klart och befäste därmed sin plats i toppen av tabellen.

Eslövs PK – Lyckeby BTK, 6-1
I Eslöv var historien nästintill identisk som i Storfors. Även här var det femte matchen som vanns av bortalaget då hemmalaget i övrigt var fullständigt överlägsna. Matchen inleddes med att Caroline Tanska besegrade Hanna Kjellson med 3-1 i set. Av bara farten fortsatte Eslöv med tre raka 3-0-vinster, Alex Galic slog Nelly Olsson, Filippa Bergand Huda Mustafa och Alex Galic Hanna Kjellson innan Huda Mustafa reducerade genom att vinna över Tanska. De två sista matcherna vann Eslöv med 3-0 och är nu två poäng efter ledande Storfors.

Team Mälarenergi BTK – IK Juno 6-1
Juno utan både Singeorzan och kanske framföralla Burkova hade inget att sätta emot på bordtabord i Köping mot Team Mälarenergi. Sofia Westholm slet på och lyckades knipa en seger men det var också det enda Juno kunde åstadkomma i denna match. En seger för Juno hade betytt att man passerat Team Mälarenergi men nu är man istället tre poäng efter.

Halmstad BTK – Spårvägens BTK 6-1
Tilda Johansson i sin första match i Pingisligan för säsongen inledde med en förlust mot Spårvägens Helena Zetterström men hon skulle revanschera sig senare genom att besegra syster Zetterström, Stina. Halmstad var numret för stort för Spårvägen som inte alls räckte till denna gång. Spårvägen inledde seriespelet med tre raka segrar men har sedan omgång 3 kammat noll och får nu kanske blicka nedåt istället för uppåt i tabellen.

Komplett tabell och statistik hittar ni här. 

Foto: Jens Oredsson.