Välj en sida

I dagens omgång, den åttonde, av damernas Pingisligan by STIGA har vi fått se samma matcher som i gårdagens omgång. En del resultat känns igen från gårdagen men några är kanske lite mer överraskande. Exempelvis vann Eslöv med 6-3 över Halmstad igår men idag var det ombytta roller då Halmstad vann med 6-1 vilket också betyder att Halmstad återigen ligger i toppen av tabellen två poäng före Eslöv.

IK Juno – Eskilstuna BTK, 6-2
Igår blev det 6-1 till Juno som idag fick nöja sig med 6-2 mot jumbolaget Eskilstuna BTK. Juno, som idag spelade på hemmaplan, drog i från till hela 4-0 efter vinster från Anna Kirichenko, Arina Singeorzan x 2 och Hannah Holgersson. I den femte singelmatchen reducerade Eskilstuna Junos ledning när Semla Zetterling vann med 3-0 över Kirichenko. Hanna Holgersson vann sin andra match för dagen när hon besegrade Malin Nilsson i raka set. Dubbelmatchen spelades hem av Eskilstunas Sannamari Bölenius/Selma Zetterling men den matchen hade ingen större betydelse för utgången då Anna Singeorzan vann sin tredje singelmatch för dagen när hon fastställde slutresultatet till 6-2.

Lekstorps IF – Team Mälarenergi, 5-5
Precis som igår blev denna match en riktig nagelbitare där ingen av lagen gick segrande ur kampen utan i stället fick lagen med sig en poäng vardera hem. Inledningen blev jämn, lagen turades om att vinna de inledande matcherna till det stod 2-2. Gästerna Mälarenergi gjorde ett litet ryck fram till 4-2 efter att både Rikke Skattet och Michaela Karlsson vunnit sina matcher. Dubbelmatchen blev en jämn femsetare som vanns av Kornelia Jönsson/Maria Xiao i hemmalaget som fortsatte på vinnarspåret när Xiao besegrade Skattet i raka set och därmed var det ännu en gång utjämnat, 4-4. Nej inte heller idag gick det att skilja dessa lag åt utan även de två avslutande matcherna gick åt vars ett håll.

Eslövs PK – Halmstad BTK, 1-6
Igår tog Eslöv en stabil seger över Halmstad med 6-3 men idag var det ombytta roller och en ännu stabilare seger för Halmstad. Inledningen blev jämn där lagen vann varsin match. Först vann Charlotte Carey över Nomin Baasan med 3-1 och därefter slog Filippa Bergand Jennie Edvinsson med samma siffror. Jämnare än såhär blev matchen aldrig utan från och med nu var det Halmstad som dominerade totalt. Den enda jämna matchen var den mellan Nomin Baasan och Erika Fronth men det vars Halmstads Fronth som var vassast på slutet när hon avgjorde matchen med 11-8 i skiljeset. Halmstad får därmed fira jul och nyår som serieledare med 14 poäng, två före Eslöv som ligger tvåa.

Arvika BTK – Storfors BTK, 5-5
Det såg länge ut att bli en solklar seger för hemmalaget Arvika BTK som direkt drog ifrån till 4-0 efter att Alma Rööse och Ilka Duval vunnit varsin match och Zhang Fang vunnit två. Storfors, som vann matchen igår med 6-4, hittade tillbaka in i vinnarspåret och vann de två följande matcherna. Arvika tog hem dubbelmatchen där Rööse/Fang mötte Konstantina Pardi/Christina Fili och tog alltså ledningen med 5-2 i lagmatchen. Zhang Fang förlorade en stenhård femsetare mot Katerina Toliou medan Ilka Doval föll med 0-3 på bordet intill. Nu var det alltså upp till Alma Rööse att se till att fixa två poäng till sitt hemmalag och till Ganna Farladanska att försöka få till oavgjort. Det var Farladanska som var den starkaste när hon spelade hem matchen mot Rööse med 3-1 i set och fastställde slutresultatet till 5-5.

Alla resultat och aktuell tabell hittar ni här.

Foto: Jens Oredsson