Välj en sida

Imorgon tisdag är det dags för herrarna att återigen kliva in i hagarna runt om i landet då det är tid för den elfte omgången av herrarnas Pingisligan by STIGA. Omgångens match denna gång spelas mellan Eslövs AI BTK och Söderhamns UIF. Denna match kommer att ha en bättre produktion än övriga matcher då Solidsport väljer att lyfta matchen med en tre-kameraproduktion samt kommentator.

För bara 49 kronor per månad blir du månadssupporter till antingen ett specifikt lag eller till ligan generellt. Om du inte vill bli månadssupporter kan du välja att köpa en enskild match för 29 kronor.

Ytterligare två matcher kommer under grundserien att lyftas med en bättre produktion och dessa är Halmstad BTK–Eslövs AI BTK (9/2) och BTK Kävlinge–BTK Rekord (25/2).

Omgångens match, Eslövs AI BTK vs. Söderhamns UIF

Trupperna
(Tie-break-matcher inom parentes)
Eslövs AI BTK
Satoshi Aida, 11-1 (0-0)
Truls Möregårdh, 9-0 (0-0)
Nandor Ecseki, 9-2 (0-0)
Daniel Kosiba, 7-1 (0-0)
Alex Naumi, 4-5 (0-0)

Söderhamns UIF
Jin Takuya, 9-1 (0-0)
Anders Eriksson, 3-0 (0-0)
Anton Hjort, 8-5 (0-2)
Anthony Tran, 9-7 (2-2)
Yuma Tsuboi, 1-0 (0-0)
Jonathan Mc Donald, 0-1 (0-0)
Per Sandström, 2-5 (0-1)

Det är två klassiska lag som kommer att mötas i detta toppmöte av Pingisligan som nu endast har fyra omgångar kvar. Eslöv ligger, nästan som alltid, i topp av tabellen med maximala 30 poäng. Söderhamn ligger tio poäng efter på plats tre. Eslöv har spelat i högstaligan 27 år i följd men Söderhamn toppar detta stort med sina 43 år. Eslöv har imponerade 13 SM-guld medan Söderhamn har fem.

Lagen har mötts 69 gånger genom åren och det är kraftig fördel för Eslöv i statistiken. Skånelaget har vunnit 41 av mötena, Söderhamn 15 och 12 har slutat oavgjorda. Den största av Söderhamns 15 vinster är förmodligen den i SM-finalen säsongen 2009/2010. Finalen spelades den gången som endast en match och Söderhamn vann den med 3-1.

När lagen möttes i höstas vann Eslöv med 4-1.

Inbördes möten
Satoshi Aida – Anders Eriksson, 2-1
Satohsi Aida – Anthony Tran, 3-0
Daniel Kosiba – Anton Hjort, 1-0
Truls Möregårdh – Anders Eriksson, 2-1
Nándor Ecseki – Anthony Tran, 1-0
Alex Naumi – Anton Hjort, 0-1

Hemmalagets tränare Mattias Andersson ser fram emot matchen imorgon som han tror kommer bli tuff.

– Alla i laget är friska och krya och det har sett bra ut på träningarna på sistone. Vi kommer komma till spel utan Truls eftersom han fortfarande är i Japan och Söderhamn har haft lite olika spelare under säsongen så vi får se vilka de kommer till spel med, säger Mattias och fortsätter:
– Vi har en väldigt bred trupp och försöker alltid att ha fyra spelare tillgängliga vid samtliga matcher. I förra omgången mötte vi BTK Rekord och trots att Truls inte var med vann vi ganska komfortabelt.

I förra omgången vann Söderhamn mot tabelltvåan Halmstad med 4-1 vilket gör att Mattias Andersson lyfter ett litet varningens finger för seriens nordligaste lag.
– Vi vet att Söderhamn är bra så det var ingen större skäll att de vann senast mot Halmstad. Jag tror dock att det kommer vara vi och Halmstad som gör upp i SM-finalen senare i vår men självklart kommer Söderhamn göra allt för att ta en plats där, det är ett väldigt bra lag, avslutar Andersson.

Även Solidsport har extra fokus på denna match och har intervjuat Truls Möregårdh som dock inte kommer vara med imorgon. Läs artikeln här.

Samtliga matcher startar som vanligt 18.30 och förutom omgångens match kommer vi få se följande kamper:
Halmstad BTK – Falkenbergs BTK
Munkedals BTK – BTK Rekord
Spårvägens BTK – BTK Kävlinge

Liverapportering från samtliga matcher hittar du här.

Livesändningar från samtliga matcher hittar du här.

Foto: Jens Oredsson