Välj en sida

Ikväll spelades de tre sista matcherna i herrarnas Pingisligan by STIGA och det blev klara resultat i samtliga matcher. Hemmalagen Spårvägen och Kävlinge vann sina bataljer mot Rekord respektive Falkenberg medan Munkedal fick se sig besegrade på hemmaplan av de långväga gästerna från Söderhamn.

Med endast två omgångar kvar tills de fyra Ligacuplagen ska utses är det fortsatt ovisst vilka dessa blir. Just nu skiljer det endast fyra poäng mellan ettan Söderhamn och sexan Munkedal. De fyra lagen i topp just nu är Söderhamns UIF, Halmstad BTK, Eslövs AI BTK och Spårvägens BTK. Spårvägen har samma poäng som Kävlinge som båda ligger endast en poäng före Munkedal. Lita på att det blir spännande in i det sista.

Spårvägens BTK – BTK Rekord, 4-1
Skåningarna från Helsingborg reste till huvudstaden med förhoppning om att åka med några poäng rikare men så blev det inte. Samtliga fem delmatcher slutade med 3-0 åt ena eller andra hållet och efter att hemmalaget tagit ledningen med 3-0 såg det tung ut för Rekord. Efter pausen reducerade dock greken Konstantinos Konstantinopulos genom att 3-0-besegra Harald Andersson men i matchen efter fick Anthony Tran slå in matchbollen mot Skånelagets thailändare Metanee Tawan.

Munkedals BTK – Söderhamns UIF, 1-4
Även denna match slutade med samma siffror men nu omvänt då gästande SUIF tog hem segern. Det var just Söderhamn som fick den bästa starten på matchen genom Anton Hjort och Viktor Brodd som besegrade i tur och ordning Andre Da Silva och Endika Diez Aladro. Munkedals thailändare Padasak stoppade den tunga Söderhamnsforceringen när han vann med 3-1 mot Per Sandström men föga hjälpte det då Sandströms lagkompis Viktor Brodd besegrade Da Silva och därefter fick Sandström revansch på sitt tidigare nederlag när han vände 1-2 till seger med 3-2 mot Diez.

BTK Kävlinge – Falkenbergs BTK, 4-0
Kvällens snabbaste match spelades mellan mittenlaget från Kävlinge och jumbon från Falkenberg. Den enda match som blev lite spännande var den mellan Robert Floras och Alexander Franzén. Gästande Franzén tog ledningen med 2-1 och hade även 10-9 i fjärde för att ta hem matchen men polacken Floras stretade emot och vann setet med 13-11 och sedan det femte och avgörande med klara 11-4. Falkenberg ligger fortsatt sist med noll poäng medan Kävlinge kämpar om att ta sig till vinterns Ligacup i Eslöv 5-7 januari.

Samtliga resultat och aktuell tabell hittar du här.

Nästa omgång spelas tisdag 14/12.
Omgång 6
BTK Kävlinge – Halmstad BTK
Falkenbergs BTK – Spårvägens BTK
BTK Rekord – Munkedals BTK
Söderhamns UIF – Eslövs AI BTK

Foto: Jens Oredsson