Välj en sida

Idag spelades den nionde omgången av herrarnas Pingisligan by STIGA och det var väntade segrar på nästan alla håll och kanter. Störst förvåning var det nog i Munkedal där gästande jumbolaget Spårvägens BTK lyckades ta hem säsongens första trepoängare efter 4-1 mot just Munkedal.

Söderhamns UIF – Falkenbergs BTK, 4-1
Hemmalaget Söderhamn tog en stabil seger över femteplacerade Falkenberg. I Söderhamn fick vi återigen igen se japanen Jin Takuya i den röda SUIF-tröjan och även denna gång tog han sina båda matcher. Först vann han en jämn femsetare med 12-10 i skilje över Guillermo Martinez och sedan med 3-1 över veteranen An Shu. Söderhamns två övriga segrar togs av Anthony Tran som vann över Elliot Norling och Martinez. Ensam matchvinnare hos gästerna blev An Shu som smashade hem tre raka set mot Anton Hjort.

Halmstad BTK – BTK Rekord, 4-0
Topplaget Halmstad BTK som i denna match fick klara sig utan engelsmannen Tom Jarvis hade inga som helst problem att vinna över Helsingborgslaget BTK Rekord som endast fick med sig tre set. Matchen var med all sannolikhet speciell för både Simon Arvidsson och BTK Rekord då Simon de senaste nio säsongerna haft Rekordtröjan på sig men idag var det alltså ombytta roller. I hemmalaget Halmstad tog Elias Ranefur två matcher och Fabian Åkerström, som förövrigt också spelat i Rekord, och Simon Arvidsson vars en.

Eslövs AI BTK – BTK Kävlinge, 4-2
Skånederbyt mellan de ständiga kombattanterna Eslöv och Kävlinge fick en oväntad start. Eslövs Satoshi Aida hade fram till denna omgång inte förlorat en enda match men idag kom den första. Det var veteranen Magnus Molin som blev den första att besegra japanen och som han gjorde det, 3-0 i set med bland annat 11-2 i första. Daniel Koshiba vann en viktig femsetare mot Kävlinges ryss Kiriil Shvets och med annorlunda utgång i den matchen hade vi kanske fått se ett helt annat matchresultat?

Munkedals BTK – Spårvägens BTK, 1-4
Omgångens stora skräll kom i matchen mellan fjärdeplacerade Munkedal och jumbon Spårvägen som fram tills denna match inte tagit en enda trepoängare denna säsong. Det var dock hemmalaget som fick den bästa starten, Hampus Söderlund vann över Harald Andersson i skiljeset men roligare än så blev det aldrig för nykomlingarna från Västra Götaland. Zhao Tianming blev stor matchhjälte för stockholmarna med sina två matchvinster som kompletterades med en vinst vardera av Harald Andersson och Martin Friis som därmed tog sin första seger för säsongen.

Tabell och fullständiga resultat hittar ni här. 

Foto: Jens Oredsson