Välj en sida

Idag avgjordes de tre återstående matcherna i omgång sex av herrarnas Pingisligan by STIGA. Om förra omgången var jämn och spännande var dagens matcher desto klarare åt ena eller andra hållet i alla fall i två av tre matcher. Kävlinge och Söderhamn spelade kvällens jämnaste match som till slut slutade med seger för norrlänningarna med 4-2. Sedan tidigare har Halmstad BTK besegrat Lyckeby BTK med 4-0 i omgång sex.

Spårvägens BTK – Falkenbergs BTK, 4-1
Hemmalaget Spårvägen, som idag engagerat Niklas Holmgren som kommentator i webbsändningen, fick en kanonstart på matchen när Harald Andersson relativt enkelt besegrade 17-årige Charlie Widing med 3-0 i set.

Haralds lagkompis Anthony Tran såg ut att utöka hemmalagets ledning till 2-0 då han i fjärde set mot greken Anastasios Riniotis ledde med 10-9 men greken tog de båda följande bollarna och så även femte set vilket i stället betydde reducering och 1-1 i lagmatchen.

I den tredje matchen körde Martin Friis över 17 år äldre Robert Eriksson som idag ersatte en annan veteran i Falkenberg, An Shu. Friis vann första set med 11-3 och av bara farten även andra med 11-8. I tredje set blev Eriksson mer och mer frustrerad och det var Friis inte sen att utnyttja. Spårvägensspelaren vann setet med 11-5 och gav sitt lag ledningen med 2-1.

Efter paus gjorde Anthony Tran processen kort med Robert Eriksson när han vann med 3-0. Om det blev en snabb match mellan Tran och Eriksson blev det desto jämnare mellan Harald Andersson och greken Riniotis. Spelarna vann varannat set och väl framme i skilje var det Harald som hela tiden satt i förarsätet. Setet vann Andersson med 11-9 och därmed fastställdes slutsiffrorna till 4-1 för Spårvägen som fortsatt toppar ligan fyra poäng före tvåan Halmstad BTK.

BTK Kävlinge – Söderhamns UIF, 2-4 
Söderhamns Viktor Brodd körde på som en ångvält mot Kävlinges Willhelm Kindblad och tog ledningen med 2-0 i set men Kindblad gav inte upp utan studsade tillbaka. Både tredje och fjärde set gick till Kindblad med minsta möjliga marginal, 11-10 och 11-9. Matchen skulle därmed avgöras i femte och avgörande set men där blev det aldrig riktigt spännande. Brodd tog tag i taktpinnen och drog ifrån till hela 10-1 innan Kindblad kunde vinna ytterligare två bollar men föga hjälpte det. Brodd vann setet med 11-3 och utökade Söderhamns ledning till 2-0 eftersom Anders Eriksson på bordet intill redan hade besegrat Magnus Lundstedt med 3-0.

Den tredje matchen blev en jämn tillställning. Magnus Molin vann de båda inledande seten och hade vid 10-10 i tredje chansen att vinna med 3-0 men Hjort tog hem ”golden point”-poängen och upprepade den bedriften i fjärde set. Även femte blev spännande och vägde fram och tillbaka även om Molin nästan hela tiden hade någon bolls fördel. Veteranen Molin var starkast på slutbollarna och vann setet med 11-9 och reducerade därmed Söderhamns ledning till 1-2.

Kvällens fjärde match som spelades mellan Kindblad och Eriksson blev en svängig historia. Kindblad inledde med att vinna de två första seten innan Eriksson vände på steken och vann de två följande. I femte set var Kindblad starkast och tog hem setet med 11-7 och därmed stod det 2-2 i lagmatchen.

Innan Kindblad avgjorde mot Eriksson hade Anton Hjort redan besegrat Lundstedt med 3-1 och därmed också säkrat minst en poäng för sitt SUIF.

Den sjätte och sista singelmatchen spelades mellan Molin och Brodd och det var Brodd som drog det längsta strået när han vann matchen med 3-1 och därmed tog Söderhamn samtliga tre poäng med sig den långa bilfärden hem till Norrland.

Munkedals BTK – Eslövs AI BTK, 0-4
Gästerna från Skåne fick en pangstart mot Munkedals BTK som i förra omgången lämnade WO mot Spårvägen. Robert Svensson, som i höstas gjorde comeback efter några års frånvaro, inledde matchen på bästa vis genom att 3-0-besegra Alexander Franzén. Svenssons lagkompis Daniel Kosiba vill inte vara sämre utan gjorde precis samma sak i sin match mot Simon Söderlund. 2-0 och en kanonstart för Eslövsgänget.

I den tredje matchen ställde Munkedal upp med Erik Åhman och trots att Åhman vann ett set gick matchen klart till Mattias Översjö som tog sina vinstset med 11-2, 11-2 och 11-5 medan Åhman vann sitt med 11-9. Tack vare Översjös vinst tog Eslöv ledningen med 3-0 och säkrade samtidigt minst en poäng i lagmatchen.

Efter pausen såg ungraren Kosiba ut att ge Eslöv ytterligare två poäng när han stormade fram till 2-0 mot Franzén som dock inte gav upp utan kom tillbaka in i matchen. Av bara farten vann Franzén tredje set och vid 7-7 i fjärde tog Kosiba time-out men föga hjälpte den utan även detta set vann ”Alex”. I femte och avgörande set inledde Franzén bäst och drog ifrån till 3-0 innan ungraren vände på matchbilden. 0-3 blev i stället 7-3 och sedermera 11-5 i Eslövsspelarens favör. 4-0 till skåningarna medan Munkedal inkasserar sin andra raka 0-4-förlust.

Nästa omgång spelas tisdag 9 mars men matchen mellan Eslövs AI BTK och BTK Kävlinge spelas redan nu på lördag 27 februari.
Omgång 7
Lördag 27/2, 13.00, Eslövs AI BTK – BTK Kävlinge
Tisdag 9/3, 18.30, Lyckeby BTK – Spårvägens BTK
Tisdag 9/3, 18.30, Söderhamns UIF – Halmstad BTK
Tisdag 9/3, 18.30, Falkenbergs BTK – Munkedals BTK

I helgen spelas öven följande matcher i damernas Pingisligan by STIGA
Lördag 27/2, 15.00, Lekstorps IF – Eslövs PK (omg. 9)
Lördag 27/2, 15.00, Halmstad BTK – Lyckeby BTK (omg. 9)
Söndag 28/2, 11.00, Lekstorps IF – Lyckeby BTK (omg. 10)
Söndag 28/2, 11.00, Halmstad BTK – Eslövs PK (omg. 10)

Samtliga resultat och komplett tabell hittar ni här. 

Foto: Jens Oredsson