Välj en sida

I denna sjunde omgång av damernas Pingisligan by STIGA bjöds vi på både ett topp- och bottenmöte. I topp möttes Halmstad BTK och Eslövs PK och i botten var det Eskilstuna BTK mot IK Juno. Övriga två matcher spelades mellan Storfors BTK och Arvika BTK och Team Mälarenergi mot Lekstorps IF. I morgon vänder serien vilket betyder att lagen kommer möta varandra ännu en gång denna helg.

Eskilstuna BTK – IK Juno, 1-6
I bottenmötet mellan jumbolagen Eskilstuna BTK och IK Juno var det Juno som tog en viktig seger och två poäng i kampen om att undvika sistaplatsen. Anna Kirichenko satte standarden direkt när hon vann över hemmaspelaren Selma Zetterling med 3-1 i set. På bordet intill var det desto jämnare men till slut blev det även där en bortaseger när Hannah Holgersson vann över Sannamari Bölenius. Även den tredje singelmatchen gick till Juno innan Eskilstuna kunde reducera genom Sannamari Bölenius som slog Anna Kirichenko med 3-1 i set. Efter denna match blev det inte något mer att hurra över för hemmalaget som förlorade de tre följande matcherna. IK Juno lär vara desto gladare som nu är fyra poäng före Eskilstuna som ligger sist.

Halmstad BTK – Eslövs PK, 3-6
I toppmötet mellan Halmstad och Eslöv var det, precis som i herrarnas match tidigare i veckan, skånelaget Eslöv som var starkast. Gästerna fick en kanonstart när Caroline Tanska vann med 11-9 skiljeset över Jennie Edvinsson. Glädjen blev dock kortvarig, Halmstads Charlotte Carly reducerade direkt, även denna match gick till skiljeset, när hon vann över Nomin Baasan. Samma visa var det i den tredje matchen som också avgjordes i skiljeset och precis som den första med 11-9 i femte och avgörande då Filippa Bergand vann över Erika Froth. Halmstad utjämnade på nytt till 2-2 i lagmatchen innan Eslövs ryck till 4-2 kom. Halmstad lyckades vinna dubbelmatchen men därefter tog Eslöv två raka segrar och säkrade därmed vinsten i lagmatchen. Eslöv tar tack vare segern över serieledningen från just Halmstad.

Storfors BTK – Arvika BTK, 6-4
Det blev en jämn och svängig match mellan Storfors BTK och Arvika BTK. Hemmalaget tog en tidig ledning när Ganna Farladanska vann över Alma Rööse i inledningsmatchen men därefter tog gästerna över mer och mer men innan dubblarna var det helt jämnt, 3-3. Arvika tog hem dubbelmatchen med 3-1 men efter det fick publiken i Storfors se en mäktig upphämtning. Katerina Toliou, Konstantina Paridi och Ganna Farladanska vann alla sina avslutade matcher vilket betydde att hemmalaget vände 3-4 till 6-4 och fick fira lördag med två nya poäng som trea i tabellen efter topplagen Eslöv och Halmstad.

Team Mälarenergi – Lekstorps IF, 5-5
Hemmalaget Mälarenergi tog ledningen med 2-0 i matcher efter att Michaela Karlsson och Georgia Zavitsanou båda vunnit sina inledande matcher i skiljeset. Lekstorp reste sig snabbt efter denna tunga start och tog hem tre raka matcher och drog ifrån till 3-2. Rikke Skattet utjämnade matchen genom att vina klart med 3-0 över Charlotte Bardsley men ännu en gång svängde matchen. Lekstorp tog dubbeln och också den följande singelmatchen och tog därmed ledningen med 5-3 i lagmatchen. Hemmalaget Mälarenergi kände sig allt annat än slagna och tog hem de avslutande två matcherna och fastställde slutresultatet till 5-5 och en poäng vardera.

Aktuell tabell och resultat hittar ni här.

Nästa omgång, söndag 15/12-19
10.00, IK Juno – Eskilstuna BTK
10.00, Lekstorps IF – Team Mälarenergi
11.00, Eslövs PK – Halmstad BTK
11.00, Arvika BTK – Storfors BTK

Foto: Jens Oredsson