Välj en sida

Ikväll med start klockan 18.30 spelas den andra omgången av herrarnas Pingisligan by STIGA och extra fokus kommer att ligga på omgångens match mellan Falkenbergs BTK och Söderhamns UIF. Falkenbergs BTK och Lyckeby BTK ligger båda på noll poäng så det återstå att se om detta har ändras efter kvällens matcher.

Omgångens match, Falkenbergs BTK vs. Söderhamns UIF

Trupperna
Falkenbergs BTK
Anastasios Riniotis, 1-1
Charlie Widing, 1-1
An Shu, 0-2
Elliot Norling
Söderhamns UIF
Viktor Brodd, 2-0
Per Sandström, 1-1
Anton Hjort, 0-2
Jin Takuya
Jin Ueda
Anders Eriksson

Det är två klassiska lag inom svensk bordtennis som ikväll möts. Lagen har spelat mot varandra inte mindre än 89 gånger. Hemmalaget Falkenberg har vunnit 36 av dessa möten, Söderhamn 46 och sju möten har slutat oavgjorda.

Senaste gången lagen möttes var i förra årets grundserie den 21 januari. Den gången vann Söderhamn med klara 4-1. Ensam matchvinnare  för Falkenberg var veteranen An Shu som spelat hela 562 matcher i den svenska högstaligan.

Inbördes möten
An Shu – Viktor Brodd, 3-4
An Shu – Anton Hjort, 2-0

Övriga spelare har inte mötts i Pingisligasammanhang och har därför ingen statistik mot varandra.

I den första omgången av Pingisligan för herrarna som spelades 22 september vann Söderhamn med minsta möjliga marginal, 4-3, mot Munkedals BTK medan Falkenberg åkte på en 2-4-förlust mot regerande mästarna från Eslöv.

Tabellen toppas i nuläget, kanske något oväntat, av BTK Kävlinge som i sin premiärmatch besegrade nykomlingarna Lyckeby BTK med klara 4-0. Ikväll blir uppgiften förmodligen betydligt tuffare för skåningarna som tar sig an Halmstad BTK.

Övriga matcher i omgång 2
Spårvägens BTK – Eslövs AI BTK
Munkedals BTK – Lyckeby BTK
BTK Kävlinge – Halmstad BTK

Samtliga matcher går att se live via Pingiskanalen. För bara 49kr/månad får du tillgång till alla matcher i både herrarnas och damernas Pingisligor men även till exempelvis SM och Sweden Tour Finals.

Följ gärna Pingisligan.se på Instagram där fotograf Jens Oredsson kommer ladda upp bilder och stories.

Aktuell tabell hittar du här.
Liveuppdatering hittar du här.

Foto: Jens Oredsson