Välj en sida

Skånederbyt mellan BTK Rekord och serieledande Eslövs AI BTK blev aldrig riktigt spännande och det var det nog få som hade trott på förhand. I Söderhamn tog hemmalaget en klar seger över tabelltvåan Halmstad BTK som bara fick med sig en match hem till Halland. Matcherna mellan BTK Kävlinge-Munkedals BTK och Falkenbergs BTK-Spårvägens BTK avgjordes först efter tie-break, båda slutade med 5-3 till hemmalagen.

BTK Rekord – Eslövs AI BTK, 1-4
Gästande Eslöv kom till spel utan sin stjärna Truls Möregårdh som just nu befinner sig i Japan för spel i deras högstaliga och ungraren Nandor Ecseki som deltar i German Open. Trots dessa två spelares frånvaro ställde Eslöv ett starkt lag på banan i form av finnen Alex Naumi, ungraren Daniel Kosiba och japanen Satoshi Aida. Rekord kontrade med Liang Qui från Tyskland, Michal Obeslo från Tjeckien och svensken Jakob Peterson.

Hemmalaget fick en bra start på matchen genom Liang Qui som vann över Alex Naumi med 3-1 i set. Första set gick till vänsterhänte Naumin men därefter tog Liang både andra och tredje set med bara två bollars marginal. I det fjärde setet var tysken för bra och tog hem matchen efter 11-3.
– Det var bra att både Liang och Obeslo fick möta Alex, vi hade behövt dessa två matcher för att vinna. Jag tycker att Obeslo är klar favorit mot Naumi och mellan Liang och honom är det 50-50 men nu blev det ändå en ganska klar seger för Liang vilket var bra, säger BTK Rekords tränare Arvid Sunesson.

På bordet intill möttes Jakob Peterson och Daniel Schaffer och det var inget snack om saken. Schaffer vann komfortabelt med 11-3, 11-7, 11-4 och därmed reducerade han ställningen i matchen till 1-1.

Det blev samma siffror i den tredje matchen som spelades mellan Michal Obeslo och Satoshi Aida. Aida började väldigt offensivt men efter första set lade han om sin taktik och spelade betydligt mer defensivt. Obeslo hade inte riktigt något bra svar på denna ändrade taktik trots det blev det jämna siffror i alla tre set, 11-9, 11-9, 11-8 i Aidas favör.
– Det är svårt mot Aida, han är väldigt bra. Men vet inte riktigt vad som väntar, ibland är han offensiv och ibland helt defensiv. Han är så bra att han mitt under en match kan ändra spelstil helt och hållet och det gjorde det väldigt svårt för Obeslo, kommenterar Sunesson.

För att hålla liv i matchen hade Liang behövt vinna över Kosiba och efter en stark start fanns förhoppningar på detta i hemmalaget. På bordet intill gjorde Jakob Peterson en bra insats mot Aida, framförallt i första set som han ledde nästa hela vägen i mål. Trots att Peterson var bra med i duellerna föll han med 0-3 och därmed riktades allt ljus mot Liang och Kosiba.

Kosiba hade dock inga större problem med Liang i set två, tre och fyra som han vann med 11-6, 11-6 och 11-7 och därmed tog Eslöv segern med 4-1.
– Vi spelar inte bra nog för att vinna men jag tycker ändå att vi gör en ok match, summerar Arvid Sunesson.
I Eslövslägret var tongångarna desto mer positiva.
– Allt var bra! Vi fick den uppställning som vi ville och även om vi inte har våra bästa spelare med i matchen vinner vi med 4-1, det visar på en väldigt stor bredd, säger Malte Möregårdh, ledare i Eslövs AI BTK.

Omgångens övriga matcher slutade enligt följande:
Söderhamns UIF – Halmstad BTK, 4-1
BTK Kävlinge – Munkedals BTK, 5-3
Falkenbergs BTK – Spårvägens BTK, 5-3

Samtliga resultat och tabell hittar du här.

Foto: Jens Oredsson