Välj en sida

I omgångens match besegrade hemmalaget Eslövs AI BTK gästerna Lyckeby BTK med klara 4-0 och i de två ”derbyna” blev det hemmavinst för Spårvägen mot Söderhamn medan gästande Halmstad vann över Falkenbergs BTK. Den jämnaste matchen spelades mellan Munkedal och Kävlinge där gästerna till slut var starkast och tog hem matchen efter tie-break-dubbel.

Eslövs AI BTK – Lyckeby BTK, 4-0
Eslövs AI BTK fick en pangstart på matchen när comebackande Robert Svensson ganska enkelt manövrerade ut gästernas Anton Andersson i tre raka set. Svensson har inte spelat en match sedan 21 mars 2019 då Eslöv säkrade sitt senaste SM-guld. ”Robban” har dammat av racketen eftersom Eslöv drabbats av en skada på Truls Möregårdh samtidigt som japanen Satoshi Aida inte får resa från Japan på grund av coronapandemin.
– Det var lite annorlunda att spela igen efter ett så långt uppehåll samtidigt så har jag spelat pingis i nästan hela mitt liv så det finns mycket rutin att falla tillbaka på. Jag känner att jag behöver jobba mer på serve- och returspelet som kändes lite ovant men jag är nöjd med min insats, säger Robert Svensson.

På bordet intill mötte ungraren Daniel Kosiba Lyckebys Christoffer Kjellson och även denna match slutade 3-0 till hemmalaget från Eslöv.

Hemvändaren Mattias Översjö utökade hemmalagets ledning efter ännu en 3-0-seger, dock en betydligt jämnare sådan än de två första när han besegrade egyptiern Khaled Assar. Översjö vann första set i golden-point och även andra set blev jämnt, 11-9 till Översjö. Det tredje setet blev precis lika jämnt. Vid 7-7 tog Assar time-out men det var Översjö som lyckades förvalta den bäst och drog ifrån till 9-7. Assar utjämnade till både 9-9 och 10-10 men det blev ännu ett golden-point som avgjorde till Eslövs fördel och därmed tog hemmalaget ledningen med 3-0 innan paus.

Robert Svensson fortsatte att imponera även mot Kjellson och det var omöjligt att se att den vänsterhänte Trollhättansonen Svensson inte spelat match på över 1,5 år. Inledningssetet vann Robert med 11-7 och det andra med 11-9. I tredje drog Svensson ifrån till 5-1, 7-2 och till slut 11-4.
– Det kommer nog kännas i kroppen imorgon även om jag kört mycket fys sedan jag lade ner min pingiskarriär men det var otroligt kul att spela igen, kommenterar Svensson.

Om Robert Svensson inte hade tagit hem sin match hade Eslöv trots det gått hem med segern i hamn då Daniel Kosiba på bordet intill tog hem sin match mot Assar, även denna med 3-0 men nu alltså utanför protokollet.

Ett styrkebesked av de regerande mästarna samtidigt som Lyckeby BTK fortsatt har det tufft.
– Det var en gedigen insats från killarna som var noggranna och koncentrerade matchen igenom. Det rann aldrig iväg och 4×3-0 talar sitt tydliga språk, säger Eslövs tränare Peter Andersson.

Falkenberg-Halmstad 1-4
I hallandsderbyt så visade Halmstad klassen genom att på ett tydligt sätt besegra Falkenberg. Flera matcher var rejält jämna men Anastasios Riniotis hade behövt att följa upp sin seger över Simon Arvidsson med en seger även mot Elias Ranefur för att Falkenberg skulle ha haft chansen. Nu lyckades Ranefur ta hem den kampen och på så sätt genom sin andra seger för kvällen säkra poängen till Halmstad.

Munkedal-Kävlinge 3-4
Är gammal äldst? Ja, ibland får man nog tro det i alla fall. Magnus Molin kunde ikväll plocka hemma båda sina singelmatcher (2×3-0) och sedan i par med Wilhelm Kindblad ta hem den avgörande dubbelmatchen vid ställningen 3-3. Magnus Molin är med sina 41 år en av ligans mest rutinerade spelare eller vad sägs om att han faktiskt redan debuterade 1994, året innan dubbelpartnern Kindblad föddes och att han sedan dess hunnit med snart 400 matcher i högstaligan. Starkt av Kävlinge att ta hem segern på bortabord mot Munkedal och viktiga poäng i kampen bakom de allra främsta lagen i serien.

Spårvägen-Söderhamn 4-2
Svårt att kalla detta ett derby när det skiljer 25 mil mellan städerna men för Söderhamn är denna resa lika jobbig som för Spårvägen att ta tunnelbanan till centralen från Midsommarkransen.
Spårvägen som börjat serien strålande fortsatte på samma sätt ikväll mot dittills obesegrade SUIF. Harald Andersson som historiskt har väldigt bra statistik mot Viktor Brodd plussade ikväll på den genom sin 11-9 i skiljeseger över Brodd, den hade hälsingarna behövt denna afton. Harald tog sedan en seger till över Per Sandström och när dessutom Martin Friis spelade drömpingis och vann båda sina matcher spelade det föga roll att Anthony Tran föll i två jämna skiljesetsmatcher.
Vågar man skriva att Spåret går som tåget och tuffar på utan att vara från Göteborg? Oavsett vilket är Spåret i topp av tabellen, två poäng före Halmstad.

Tyvärr har Profixio (resultatsidan) haft problem under kvällen vilket betyder att livescoren inte fungerat och det är fortsatt fel i vissa matchprotokoll.

Nästa omgång, 24 november
Lyckeby BTK –  Söderhamns UIF
Halmstad BTK – Eslövs AI BTK
BTK Kävlinge – Falkenbergs BTK
Spårvägen BTK – Munkedals BTK

Tabell och alla matchresultat

Foto: Jens Oredsson