Välj en sida

Äntligen är ligaspelet tillbaka även för damerna, i dagarna två kommer vi få se två omgångar med tre matcher per omgång.

I den första omgången av damernas Pingisliga by STIGA fick vi se Lekstorp få en pangstart på säsongen. Detta unga Lekstorp där ingen i laget ens är myndig gjorde processen kort med Juno, även Juno med två av tre spelare som får räknas in i de ungas skara. I hagen spelar åldern ingen roll och ingen hänsyn tas, varken för gammal eller ung och det visade Lekstorp upp med sin klara 5-0 seger.

I Köping tog hemmalaget Köpngs BTK Dam (nytt namn för i år) emot nykomlingen Lyckeby och med en helt ny laguppstllning till trots så var Köping minst numret för stort för karlskronagänget. Seger för Köping med 5-1.

Fjolårets jumbolag Eskilstuna visade att de inte kommer att vara samma ”push-over” som förra säsongen när de pressade Eslöv hela vägen. Detta Eslöv med en väldigt vass uppställning kunde till sist ta hem segern med 5-3.

Eskilstuna BTK-Eslövs PK 3-5
Gästernas Li Fen är alltjämnt obesegrad i den svenska högstaligan efter ytterligare tre raka segrar idag. Vilken otrolig svit hon har Li Fen med 100+ raka matcher utan förlust, otroligt. Filippa Bergand stod för två segrar och det räckte för seger i lagmatchen. Värre för Tanska som visade så fin form i Sweden Tour Rekordspelen med en semifinalplats i damsingel Elit men som idag stod utan seger.

Hemmalaget som har ett helt nytt lag anförda av Zhang Fang kommer att röna fina framgångar denna säsong det visar denna match, förlusten till trots. Norskan Rikke Skattet med sin defensiv och Kornelilja Rilisskyte ackompanjerar garanterat förtjänstfullt framgent.

Köpings BTK Dam-Lyckeby BTK 5-1
Jessica Yamada har i flera säsonger i Storfors visat vilken toppspelare hon är, idag fortsatte hon på den melodin med två fina vinster över Sara Palm och Hanna Kjellson. Ett köping som denna säsong förlitar på en spelartrupp helt bestående av utländska spelare gav med denna seger också en föraning om att man vill vara med i toppen av tabellen.

Lyckeby är svårare att bedöma efter bara en match men att man kommer få fightas med näbbar och klor i denna serie för varje seger kommer utveckla dem rejält.

IK Juno-Lekstorps IF 0-5
En praktfull start för tonårsgänget Lekstorp med systrarna Muskantor och Matilda Hansson i laget så är man ett lag som får anses minst sagt hårdsatsande, bli inter förvånade om ni återfinner alla dessa tre på UEM i sommar. Dagens match mot Juno var ett styrkebesked och bland matcherna som vanns sticker Leah Muskantors seger över Alma Rööse ut då nyfärvärvet Rööse från Arvika BTK endast skrapade ihop 14 poäng på tre set mot tre år yngre Leah.

Imorgon (4 oktober) klockan 11.00 spelas omgång två av ligaspelet enligt följande:
IK Juno-Halmstad BTK
Köpings BTK Dam-Eslövs PK
Eskilstuna BTK-Lyckeby BTK

All matcher sänds på solidsport. Mot en avgift av 49kr/mån så blir både herrarnas och damernas Pingisliga by STIGA er tillgängliga. 50% av denna summa går dessutom till den förening ni väljer att stötta i Pingisligan.
Även kommande slutspel på Sweden Tour och 2021 års Svenska Mästerskap kommer att inkluderas i detta.
En kanondeal!