Välj en sida
Vi på redaktionen har fått möjligheten att intervjua Anders Eriksson (Söderhamns UIF), en av de stora utropstecknen i säsongsinledningen av Pingisligan by STIGA. 

 

Grattis till en väldigt fin start på säsongen Anders! 4-0 i kvot i Pingisligan by STIGA än så länge och med det är du bäst i serien.
Tack så mycket!
Hur känns säsongsinledningen? Vad är skillnaden i ditt spel nu?

Det känns självklart grymt! Skillnaden på vad jag kan spelmässigt från senaste säsongen är egentligen inte så stor. Att jag är mycket bättre mentalt är väl dock en stor förändring men sedan har jag också en tydligare spelplan än föregående säsonger.

Har det skett något tekniskt eller är det mentalt?

Nä men som jag sa så är det mest mentalt tycker jag. Jag spelar mycket på inlevelse och spelar mycket bättre när jag är avslappnad och känner mig trygg vid bordet. Sen jobbar jag såklart med tekniska bitar varje dag i träningen på hemmaplan. För min del kan jag erkänna att det har varit mycket fokus på returspelet senaste tiden.

Vad är dina förväntningar på dig själv i ligan denna säsong? Har du något speciellt mål?

Jag har inget konkret mål för säsongen förutom att hålla mig skadefri. Jag vill spela så många matcher som möjligt och få ut det spel som jag har på träningar. Gör jag det kommer jag kunna vinna en del matcher. För lagets del är vårat mål att gå till slutspel nu när det är 4 istället för 6 lag som går vidare dit.

För dem som inte vet hur ni tränar i Söderhamn, hur ser en vanlig dag ut uppe i ”Norrlands pingismecka”?

Ja ni, dagen börjar med morgonträning från klockan 09:00-11:30. Efter det är det vanligtvis lunch på stan som ofta slutar med en fika med gött snack. Sen åker alla hem och vilar samt förbereder sig inför eftermiddagsträningen som oftast börjar 16:00 och pågår till 18:30. Efter det kör vissa fysträning beroende på hur tävlingsschemat ser ut och sen blir det en go middag. Jag tror de flesta klubbar med heltidssatsande spelare har liknande dagsschema.

                                                      Anders i Söderhamns träningslokal. Foto: SUIF

Hur ser den kommande tiden ut för din del?

Just nu är jag nere i Ochsenhausen och lirar tävlingen Challenger Series. Efter detta är det hårdträning till nästa match i Pingisligan by STIGA. Sen har jag har ingen individuell tävling planerad för tillfället, men hoppas på att få plats i ITTF Challenge Belgium Open nu i oktober. 

Hur ser du på landslaget och dina chanser att ta en plats där?

Just nu känns det väl som att det är en bra bit kvar dit. Sverige har många bra spelare nu! Jag försöker träna på så bra jag kan för att utvecklas och slåss om dom platserna framöver men just nu känns det inte så nära.

Anders segerjubel efter att ha besegrat Cho Seungmin(WR55) på ITTF World Tour Swedish Open 2017. Foto: ITTF

Du har även vunnit 2 individuella tävlingar denna säsong, Växjö GP och Vikingapoolen. Med andra ord stämmer det även bra i spelet utanför seriespelet. Vad har du för tankar om det?

Ja jo men det får man väl säga. Jag har fått en kanonstart på denna säsongen. Jag känner att det har legat i luften ett tag. På träningar tycker jag det har känts bra länge nu och jag har fått ihop spelet bättre samt fått ut vad jag själv både tycker och vet att jag kan, vilket känns väldigt bra. Spelet går alltid upp och ner men det gäller att dipparna inte är så stora.

Om du skulle ge ett tips till en yngre spelare, vad skulle det vara?

Att inte tänka så kortsiktigt, jobbar man på smart och bra i träningen kommer resultaten att komma förr eller senare. 

                                                        Pingisligan by STIGA 18/19                                                                         
Oskar Danielsson – Anders Eriksson 0-3 (8-11, 3-11, 8-11)
Gustaf Ericson – Anders Eriksson 2-3 (11-6, 11-8, 2-11, 8-11, 6-11)
Anders Eriksson – Eric Jouti 3-0 (11-9, 11-6, 11-9)
Anders Eriksson – Magnus Molin 3-0 (11-8, 11-1, 11-5)

                              

Med det tackar vi Anders och önskar honom lycka till i fortsättningen!