Välj en sida

Köpings BTK-Eslövs PK 1-5
Med Hana Goda i laget blir det så klart mycket enklare. Den snart 15-åriga egyptiskan är rakad 40 i världen och det ser så lekande enkelt ut när hon forcerar in den ena forehanden efter den andra.

Efter 11-5, 11-7, 11-4 mot Paulina Knyszewska följde Hana Goda upp med 11-7, 11-8, 11-2 mot Katarzyna Slifirczyk. Leat Muskantor hade så när klarat storasyster Rebecca, men fick till slut ge sig med 11-6 i skilje. Leah hade 2-1 i set och ledningen med 5-4 när hon inte fick utdelning på en överraskande lång diagonal serve, som tveksamt bedömdes som nätserve och så lyckades Rebecca komma ikapp och sedan vinna knappt.

Eslöv har en del sparkapital. På bänken satt Filippa Bergand och ännu har man inte låtit Li Fen göra säsongsdebut. Det är upplagt för SM-final igen. Något annat vore en första klassens sensation.

Lekstorps IF-Halmstad BTK 4-5
Dagens tuffaste uppgörelse. Inledningsvis öppnade Lekstorp bäst. Yana Timina och Jennifer Jonsson såg till att Lekstorp fick 2-0. Visserligen reducerade Maria Yovkova till 2-1, men Jennifer utökade ledningen till 3-1 efter att hon klarat av Erika Fronth med 12-10 i skiljeset.

Jennie Edvinsson såg till att hålla matchen vid liv när hon överraskande vann över Matilda Hansson med 11-5 i skiljeset, men det var först på sin femte setboll i fjärde som banade väg för ett skiljeset.

Jennifer Jonsson hade chansen att ge Lekstorp vinsten men på nytt räddade Maria Yovkova kvar Halmstad BTK i matchen genom att i fjärde set avgöra på sin fjärde setboll och sedan hålla undan i skiljeset.

I den avgörande dubbeln vann duon Edvinsson/Yovkova i två raka och Halmstad BTK tog hem bonuspoängen.

IK Juno-BTK Frej 5-3
IK Juno var starkare som lag, men man måste beundra Pingisligans suverän så här långt. Zhang Fang har 9-0 i matchkvot, men den här gången var förlustnollan verkligen i farozonen.

Hannah Holgersson spelade riktigt bra mot Zhang och hade 10-7 i avgörande set. När det var dags att summera matchen hade Zhang Fang tagit de resterande poängen och vunnit med 12-10. Imponerande stabilt spel på avlslutningsbollarna.

En ännu svårare uppgift väntade ändå i mötet med Hanna Haponova. Ukrainskan vann första tämligen säkert 11-6. Det var vad som behövdes för att Zhang Fang skulle ha läst in sig på Haponovas kluriga spelstil. Att se Zhang Fang värdera skruv och fart är en fröjd för ögat. Hon lägger lugnt tillbaka bollen när hon inte känner sig säker, hon sätter fart på bollen med lagom hård överskruv när hon vill skaffa sig läge och går till attack när hon är säker på vilken skruv det är. Zhang Fang vinner väldigt säkert de följande seten med 11-9, 11-7, 11-7. Nu räckte inte hennes insats utan Hannah Holgersson och Hanna Haponova tog fyra av Junos fem vinstmatcher.

Alla matchresultat och tabell