Välj en sida

Serieledarna Eslövs AI BTK åkte dryga åtta mil norrut till Helsingborg för att ta sig an nästjumbon BTK Rekord. Gästernas världsstjärna Truls Möregårdh satte tonen direkt när han i inledningsmatchen besegrade hemmalagets Diego Orantes med 3-0 i set och därefter rann det bara på.

BTK Rekord – Eslövs AI BTK, 0-4
I den för dagen fullsatta B-hallen i Idrottens Hus i Helsingborg inledde hemmalagets Diego Orantes mot VM-tvåan Möregårdh och det var Orantes som fick den bästa starten när han drog ifrån till 5-2 innan Möregårdh kunde vinna fyra raka poäng och ta ledningen med 6-5 och till slut knep han setet med 11-7. I andra och tredje set var det Möregårdh som satt i förarsätet från start till mål men Orantes stod ändå upp bra och setsiffrorna skrevs till 8-11, 9-11.

Eslöv, via Alex Naumi, utökade sin ledning till 2-0 efter att finnen besegrat thailändaren Metanee Tawan med 3-1 i set. Naumi vann de två inledande seten men sedan kom Rekordspelaren tillbaka och vann det tredje. Fjärde set blev kvällens jämnaste och spelarna varvade set- och matchbollar men när det skulle avgöras var det Naumi som var starkast, 16-14 till Eslövsspelaren.

Kvällens jämnaste och också mest välspelade match gick mellan hemmaliraren från Grekland Konstantin Konstantinopulos och Eslövs luxemburgare Eric Glod. Konstantinopulos vann första set, Glod andra, Konstantinopulos tredje och Glod fjärde. I femte skaffade sig Glod ledningen med 5-1 men Konstantinopulos kom tillbaka och utjämnade till 6-6. Glod gjorde sedan ett ryck till 10-6 som landade i 11-7 vilket gav Eslöv 3-0 i lagmatchen.

Efter paus var det dags för Diego Orantes att möta Alex Naumi medan Tawan skulle ta sig an Eric Glod. Matchen mellan Tawan och Glod var snabbast och där vann Glod med 3-0 så nu var frågan om det skulle bli 4-0 eller 4-1 till Eslöv.

Naumi förlorade inte heller han något set utan vann med 3-0 mot Orantes vilket gav slutresultatet 4-0. Glods match hamnade därmed utanför protokollet.

Denna match i omgång 14 skulle egentligen ha spelats 22 mars men på grund av landslagsuppdrag för Truls Möregårdh har den tidigarelagts.

Redan imorgon tisdag är det full omgång när den elfte omgången av herrarnas Pingisliga by STIGA ska avgöras.
Omgång 11, tisdag 15/2
Falkenbergs BTK – Halmstad BTK
BTK Kävlinge – BTK Rekord
Spårvägens BTK – Söderhamns UIF
Munkedals BTK – Eslövs AI BTK

Foto: Jens Oredsson