Välj en sida

Ikväll smäller det med två matcher i slutspelet för damer av Pingisligan by STIGA.

Formstarka Lekstorp som avslutade seriespelet starkt ställs mot Ligacupmästarna Eslöv. Lagen möttes i Ligacupen och då var Eslöv överlägsna och vann med stora siffror, i bägge mötena av grundserien segrade Eslöv utöver detta. Ett favoritskap vilar därmed på Eslövs axlar.

Om man synar de tre mötena så är det tydligt att Eslöv växer rejält när Li Fen är med i laget vilket i sig inte kräver en större analys att komma fram till. Värt att nämna är att i det mötet som blev jämnt mellan lagen så saknades Li Fen för Eslöv. Så med Li Fen vi rodret kommer det att på förhand kräva något alldeles extra av Lekstorp och om hon saknas så är det en mer öppen historia. Kan unga Lekstorp skaka Eslöv?

Semifinal 2 spelas mellan Halmstad och Köping i Halmstad Arena i kvällens match. Halmstad har vunnit de två mötena i grundserien och är trots en sämre tabellplacering lite favoriter inför detta dubbelmöte.

Viktig faktor för respektive lag är såklart lagens ”ettor”, Stina Källberg i Halmstad och Jessica Yamada i Köping. Stina vann mötet mellan de två senast och det var i sig nyckeln till seger för Halmstad. Så håll utkik på just det mötet då vikten av en obesegrad ”etta” kan fälla avgörandet i detta möte. Kan Yamada leda Köping till en final eller behåller Halmstad sin fina statistik mot Köping?

Matchstart 18.30
Alla matcherna sänds på SolidSport för månadssupportar eller för de som vill köpa bara en match.
Klicka här för att komma till sändningen. 

För endast 39 kr/match eller 49 kr/månad får du tillgång till innehållet på Pingiskanalen. Om du blir månadssupporter tillfaller 50% av intäkterna den förening du väljer att stötta.

Bilden: Stina Källberg på Pro Series Foto: Per Hällström