Välj en sida

Idag så startar semifinalspelet i Pingisligan by STIGA, damer. Dagens match är det första mötet i bäst av tre matcher. Semifinallagen är Storfors, Eslöv, Team Mälarenergi och Halmstad. Båda matcherna sänds såklart via Pingiskanalen om du inte kan se den på plats. Liverapportering för poängställning.

Semifinaler, 27 mars 18.30
Halmstad BTK-Storfors BTK
Team Mälarenergi BTK-Eslövs PK

Matcherna
Halmstad slutade på en fjärdeplats (13 poäng) i grundserien två poäng före Arvika vilket gav dem den sista semifinalplatsen i årets slutspel. Storfors vann grundserien (24 poäng) och förlorade endast en match av dessa 14 matcher. Att favoritskapet ligger på Storfors axlar är helt uppenbart och de vann även de två mötena i grundserien över Halmstad. Man ska dock minnas att det första mötet var en riktig nagelbitare som vanns med 6-4 efter att ställningen varit 4-4 och hela fem matcher avgjorts i skiljeset. Samtidigt ska man som vän av ordning också komma ihåg att det i det andra mötet var stor skillnad och att matchen då vanns med 6-0.

Storfors har en bred trupp och utan svaga kort vilket är deras styrka även om de såklart har en extra kraft i Katerina Toliou som hade fenomenala 25-2 i matchskillnad under grundserien. Halmstad med fyra spelare att välja mellan har kanske som främsta styrka sin ”lagkänsla”, de unga tjejerna trivs ihop och har tidigare visat att de fungerar väldigt bra i lagsammanhang.

Den andra semifinalen ser på pappret mycket jämnare ut. Tvåan i grundserien Eslöv (23 poäng) mot trean Mälarenergi (21 poäng) och med en vinst var tidigare i år.

Det finns många spännande ”matcher i matchen” i denna lagmatch. De två bästa svenskorna i serien Filippa Bergand (Eslöv, 21-7) mot Stina Källberg (Mälarenergi 19-4) som båda två ska spela VM för Sverige i april och som vunnit varsin gång i deras två inbördes möten denna säsong. Zhang Ziwei (Mälarenrgi 16-1) mot Li Fen (Eslöv 9-0) är ett annat väldigt spännande möte då Li Fen faktiskt ALDRIG förlorat en match i den svenska högsta serien och är med det en om inte kanske även DEN bästa spelaren vi sett i högstaligan.

Li Fen var inte med i något av de två mötena i grundserien och om Eslöv matchar Alex Galic så kommer det krävas väldigt mycket av spelarna i Mälarenergi. Ett oerhört spännande toppmöte med Tre av Sveriges främsta landslagsspelare i lagmatchen!

Tabell och övrig statistik