Välj en sida

Idag spelades semifinaler av Pingisligan by STIGA, herrar. Halmstad tog emot regerande mästarna SUIF samtidigt som Eslöv gästades av Spårvägen.

Eslöv som segrade i grundserien valde att få möta Spårvägen vilket gav oss Halmstad mot SUIF i den andra semifinalen. Två spännande semifinaler på förhand.

Eslöv-Spårvägen 4-1
Truls Möregårdh har inte oväntat varit seriens bästa spelare; med sina 24-0 i matchskillnad. Hans Eslöv vann serien och med det gick det in i semifinalspelet bärandes på ett favoritskap på sina axlar. Spårvägen som vann grundserien förra året hade allt att vinna inför detta möte.

– Det är en ganska öppen match. De är favoriter i vissa och vi andra så vi får se vem som spelar bäst helt enkelt, sa lagledare Mikael Appelgren om sitt lag Spårvägens chanser inför matchen.

Truls Möregårdh fortsatte på samma sätt som under grundserien, obevekligt. Anthony Tran tog hem det första setet mot Möregårdh och hade ”häng” i de nästkommande seten men saknade det sista den sista tredjedelen av seten där Truls istället var knivskarp. Parallellt med Truls seger över Tran så gav Harald Andersson ingen pardon i sitt möte med Eslövs finländska landslagsman Alex Naumi, 3-0 i set för Andersson och 1-1 i lagmatchen. Eslövs veteran Daniel Kosiba fick i sista match innan paus möta stockholmaren Martin Friis och den började jämnt där spelarna knep ett vardera och så skulle matchen fortsätta. Spelarna följdes åt hela vägen in i kaklet där till sist Kosiba kunde dra det längsta strået och ta hem den ack så viktiga matchen till Eslöv. 2-1 till hemmalaget innan paus.

Truls Möregårdh fick i nästamatch möta ungdomsantagonisten Martin Friis som han mött så många gånger förr och precis som när grabbarna var unga blev det jämnt; i alla fall inledningsvis innan Truls kunde säkra upp segern via 3-0 i set. 3-1 för Eslöv och slagläge. Anthony Tran vann första set enkelt över den för Eslöv inbytte Eric Glod men luxemburgaren Glod skulle komma tillbaka. Glod vann de nästkommande seten och tog sig upp i ledningen i det fjärde, seger där och vinsten skulle vara Eslövs. Ledning med 9-7 för Glod blev 9-9 innan han kunde skaffa sig sin första matchboll mot Tran. Det skulle dock behövas flera försök och dessutom en räddad setboll innan Glod via kanten på racketen träffade hörnet på bordet vilket överraskade Tran så mycket att han inte hade en chans att ta den, seger för Eslöv via Glods 3-1 över Tran.

Eslöv tar hem första segern i bäst av tre; på fredag väntar nytt möte mellan lagen och då i Stockholm.

Halmstad-SUIF 4-1
I en repris från fjolårets SM-final fick vi se ett taggat Halmstad mot ett lika taggat SUIF.
Simon Arvidsson inledde matchen med att enkelt besegra SUIF:aren Anton Hjort med 3-0 i set, en klassmatch av Arvidsson. Borgar Haug följde upp sin lagkamrat Simons fina seger genom att vända underläge mot Per Sandström till seger. Haug väste in en stenhård forehandattack till seger 11-8 i skilje för att ge Halmstad ledningen med 2-0 mot SUIF. Viktor Brodd som haft en fenomenal säsong och vunnit 20 av sina 23 matcher hade inga svårigheter att besegra Fabian Åkerström, en annan av seriens bästa spelare. 2-1 för Halmstad innan paus.

Simon Arvidsson fortsatte på inslagen väg och kunde efter att ha förlorat det första setet mot Per Sandström vända på steken till seger med 3-1 och ge hemmalaget ledningen med 3-1 i lagmatchen. Borgar Haug stod sedan för en jättematch då han vände underläge med 0-2 i set och även matchboll emot sig i fjärde set mot Viktor Brodd kunde vända till seger. Haug och Arvidsson stora segerregissörer för Halmstad som tar ledningen med 1-0 i semifinalserien i mötet mot SUIF. På fredag väntar ett hett returmöte uppe i ett med all säkerhet kokande Söderhamn.

Returmöten på onsdag.

Foto: Jens Oredsson Bilden: Borgar Haug efter sin seger över Viktor Brodd