Välj en sida

I kvällens enda Pingisligamatch så möttes Eslöv och rekord i Blomsterbergshallen i Eslöv. Matchen var en hängmatch från den sjunde omgången som skulle ha spelats i december men då sköts upp till ikväll.

Eslöv-Rekord 4-0
Hemmalaget fick den bästa starten och via segrar för Truls Möregårdh mot Metanee Tawan och för Alex Naumi över Diego Orantes, båda med 3-1 i set, så gick Eslöv ifrån till en 2-0 ledning.

Rekord förfogar dock över en av seriens vassare spelare i den grekiska landslagsmannen Konstaninos Konstantinopulos som tillsammans med Padasak Taniviriyavechakul från Munkedal inte bara delar att de är vänsterhänta utan också att deras namn är långa att skriva, puh. Konstantinopulos klev in i underläge i lagmatchen med 0-2 mot ungraren Daniel Kosiba och fick en perfekt start där greken vann de två första seten enkelt och klart. Kosiba ger sig dock inte så lätt utan kommer tillbaka, rejält. Tredje set vinns med 11-9 och i fjärde vinner Kosiba med 14-12 efter tre räddade matchbollar innan han som kronan på verket vinner skiljeset med 11-9. 3-0 till Eslöv i det läget.

Alexa Naumi slog sedan in den berömda spiken i kistan och begravde matchen via 3-0 mot Tawan som fortfarande kämpar för sin första seger i Pingisligan by STIGA. 4-0 seger för Eslöv som med det går upp i topp av tabellen.

Tabell och samtliga matchresultat

Foto: Per Hällström