Välj en sida

Hemmabord för regerande mästarna från Eslöv och seger i ryggen från det första mötet i Halmstad skulle visa tillräckligt för att ta hem guldet.

Mötet i onsdags var stenhårt och hade kunnat sluta hursomhelst men den här gången var det desto klarare siffror, 5-1 för hemmalaget Eslöv. Men när man skärskådar siffrorna lite närmare ser man att det var jämnt även idag; två av Eslövs segrar kom i skiljeset där eslövsspelarna varit i underläge med 1-2 i set.

Eslövs PK-Halmstad BTK 5-1
Som en boxare som landar första slaget i en fight kunde Nomin Baasan ge Halmstad en riktig propp när hon vänder underläge med 1-2 i set till seger med 3-2 över Stina Källberg. 17-åringen Baasan som nere i Halmstad åkte på storstryk mot Källberg tog nu revansch; och det rejält! Med den starten så kunde Eslöv knappast stoppas.

Hana Goda vann klart över Erika Fronth för att sedan se lagkompisen Filippa Bergand vända på underläge mot Charlotte Carey till seger. 3-0 för Eslöv i det läget och lukten av SM-guldet smög sig fram genom lokalen tills alla kände den.

Halmstad mönstrade sedan upp det starkaste de hade att erbjuda men det skulle inte räcka. Förvisso kunde Carey besegra Baasan med 2-3 i set men då Källberg stod sig slätt mot Goda var ledningen 4-1 för Eslöv Filippa Bergand som varit hela slutspelets dominant fick äran att avgöra matchen genom sin seger över Erika Fronth, på den fjärde matchbollen blev det klart och via 15-13 och 3-1 i set tog Eslöv och Bergand den seger de behövde för att säkra guldet.

Vilken insats av skånelaget som dessutom fått hantera att deras bästa spelare Li Fen inte kunnat vara med i finalserien på grund av hälsoskäl, vilken insats och vilka värdiga mästare. SM-GULD TILL ESLÖV 2022 EFTER SEGER MED 2-0 I FINALMATCHER ÖVER HALMSTAD BTK!

SM-VINNARTRUPPEN:
Filippa Bergand
Hana Goda
Nomin Baasan
Li Fen
*
Anna Riazanova (spelade ej i slutspelet)
Sandra Axelsson (spelade ej i slutspelet)
Coach: Mattias Andersson

Foto: Jens Oredsson