Välj en sida

En rubrik med dubbel betydelse. Dels blev Spårvägen bästa stockholmslag men man var också denna kväll starkast i mötet med Söderhamns UIF i kampen om en semifinalplats.

Spårvägen-SUIF 4-1
En lagmatch som på förhand mönstrade många jämna matcher där favoriten var svår att utse men sluresultat som rättvist gick i hemmalagets favör.

Satoshi Aida som denna säsong varit en av seriens absolut bästa spelare gav återigen prov på sin spelstyrka när han återigen (vann på Safirs Internationella i helgen) besegrade Anders Eriksson med 3-1 i set och sedan utan större problem vann över Viktor Brodd. Den kanske enskilt viktigaste spelaren för någon klubb denna säsong. Att sedan Simon Berglund hade lekstuga med Söderhamns Yan Minghui gjorde det inte enklare för gästerna. Söderhamns kinesiska spelare har denna säsong knaprat ihop magra 2-8 i matchskillnad.

Dagens matchvinnare för Spårvägen var dock Daniel Schaffer som fick äran att slå in matchbollen i lagmatchen och ta hem semifinalplatsen efter 11-5 i det avgörande setet mot Yan Minghui.

– Det känns nästan orättvist att det är jag som får slå in matchbollen då det är mina lagkamraters insats hela säsongen som gett oss denna chans till slutspel. Vi har kämpat hårt för detta, jag har kämpat hårt för detta och nu är vi där. Det känns väldigt bra och roligt, säger Daniel Schaffer. Hur det kommer gå nu? Ja, vi kör väl bara på, avslutar Daniel med ett stort leende.

Segern innebär att Spårvägen tar den sista slutspelsplatsen och att SUIF för första gången på många år missar slutspel.

Halmstad BTK-Ängby SK 4-1
Halmstad vann klart över ett Ängby där egentligen bara Sebastian Loso bjöd upp till kamp. Loso vann 3-0 över Fabian Åkerström och hade dessförinnan haft ledning med 2-0 i set över Li Yijie men förlorat. Övriga matcher vanns klart av halmstadspelarna som kämpade för en serieseger. Ängby sist i tabellen och Halmstad tvåa. Halmstad till semifinal medan Ängby får räkna med nedflyttning till superettan.

BTK Rekord-Eslövs AI 0-4
Skånederbyt vanns klart av gästerna Eslöv som levererade ett styrkebesked i och med sina klara 4-0. Truls Möregårdh fortsätter visa klass och tog sina två matcher samtidigt som lagkamraterna Xu Hui och Ioannis Sgouroupolos vann en vardera, Robert Svensson på bänken. Eslöv vinner serien och kliver in med favoritskapet på sina axlar i detta slutspel. Rekord trea i serien och i och med det i semifinal.

BTK Kävlinge-Falkenbergs BTK 4-0
En match utan betydelse där hemmalaget för dagen var abvsolut starkast och då inte minste ”brassen” Eric jouti som med all tydlighet tog hem två segrar, hade behövts mer av den varan tidigare denna säsong från hans del om Kävlinge skulle haft chans på slutspel. Kävlinge sexa i serien och Falkenberg sjua.

Tabell

Slutspel (semifinaler):
Eslöv får som seriesegrare förmånen att välja motståndare i semifinalen och även bestämma om de vill börja hemma eller borta, skulle det dessutom bli en avgörande match (semfinalerna spelas i bäst av tre möten) så får Eslöv fördelen av att spela två hemmamatcher. Halmstad får som serietvå fördel av välja hemma eller borta samt att två av matcherna spelas på hemmaplan. Så här har Eslöv och Halmstad valt att spela sina semifinaler och vilken motståndare de önskar:

5/3 Spårvägen-Eslöv och Halmstad-Rekord

7/3 Eslöv-Spårvägen och Rekord-Halmstad

Ev 11/3 Eslöv-Spårvägen och Halmstad-Rekord