Välj en sida

Stockholmslaget Ängby/Spårvägen fick ge sig mot göteborgarna Warta med minsta marginal, 6-7.

En slutspelsmatch spelas först till fyra segrar i bäst av sex matcher. Skulle det stå oavgjort så inleds det ”sudden death” omgångar där två spelare från varje lag spelar ett (1) set vardera mot en motståndare, vinner ett lag bägge matcherna så vinns lagmatchen. Denna procedur upprepas tre gånger om inget lag lyckas vinna bägge desssa ”sudden death” set. Vid ställningen 6-6 i lagmatchen så spelar lagen endast en enda avgörande match i bäst av ett (1) set där vinnaren tar hem segern.

Födelsedagsfirande med seger i Stockholm för ”unge” herr Månsson, 42 år ung.

Just så jämnt blev det i Liljeholmshallen på onsdagskvällen där lagen följdes åt fram till 6-6 och avgörandets stund var inne. Hemmalagets tog ledningen med 3-1 och detta hade kunde ha förvaltats till en seger men Daniel Schaffers 2-1 ledning i set förvandlades till en förlust mot veteranen och tillika födelsedagsbarnet Magnus Månsson med 2-3 i set.

Stockholmarnas stjärnspelare Satoshi Aida som rensat i lagmatchen och vunnit båda sina inledande singlar och alla sina tre ”sudden death” set ställdes mot Wartas Hampus Söderlund i ett enda avgörande set. Söderlund var den som denna gång drog det längsta strået och vann med 11-7 vilket gav gästerna segern.

En viktigare spelare en Aida är svår att hitta för något lag och om han fortsätter spela på topp så kommer Stockholmarna vara att räkna med även under torsdagens match. Om Warta dyrkat upp lösningen till att slå den okonventionellt spelande japanen så ser de som ett jämnare lag ut att ha goda förutsättningar att säkra semifinalplatsen redan ikväll.

Ängby/Spårvägen-Warta 6-7
1-0 Satoshi Aida-Magnus Månsson 3-0
2-0 Daniel Schaffer-Jiang Chang Hong 3-1
2-1 Lukas Kopriwa-Hampus Söderlund 1-3
3-1 Aida-Jiang 3-1
3-2 Schaffer-Söderlund 2-3
3-3 Kopriwa-Månsson 0-3
4-3 Aida-Jiang 1-0
4-4 Schaffer-Söderlund 0-1
5-4 Aida-Söderlund 1-0
5-5 Kopriwa-Månsson 0-1
6-5 Aida-Jiang 1-0
6-6 Schaffer-Månsson 0-1
6-7 Aida-Söderlund 0-1

Kvartsfinaler (2:3), 29 mars, kl 18.30
BTK Warta-Ängby/Spårvägen Elit
BTK Rekord-Halmstad BTK

Följ båda kvartsfinalmatcherna LIVE-score här