Välj en sida

Idag var det återigen dags för matcher i damernas Pingisligan by STIGA. Precis som i gårdagens omgång bjöds vi idag på några överraskningar. Topplagen Eslöv och Halmstad inkasserade båda sina andra raka förluster medan toppkonkurrenten Storfors BTK vann både igår och idag och tog i och med det över serieledningen. I botten ligger Eskilstuna BTK hopplöst kvar på noll poäng.

Eskilstuna BTK – Team Mälarenergi, 0-6
Hemmalaget från Eskilstuna hade inget att sätta emot gästerna som inte visade någon pardon utan fullständigt körde över sina motståndare. Gästerna tappade endast tre set under hela lagmatchen vilket får ses som ett riktigt styrkebesked. Team Mälarenergi ligger sexa i tabellen på samma poäng som femman Lekstorps IF och fyran Arvika BTK och bara en poäng efter trean Eslövs PK.

Storfors BTK – Eslövs PK, 6-2
Toppmatchen mellan lagen som de senaste åren vunnit SM-guld blev ingen spännande historia utan nyblivna serieledarna från Storfors var idag numret för stora för de regerande mästarna från Skåne. Eslöv ställde återigen upp utan obesegrade Li Fen och utan henne i laget blev det för tufft. OS-kvalaktuella Filippa Bergand vann sina båda matcher, först mot Katerina Toliou med 3-1 och sedan mot Jessica Yamada med klara 3-0. Storfors toppar som sagt tabellen medan Eslöv halkat ner till en tredjeplats.

IK Juno – Lekstorps IF, 3-6
Omgångens jämnaste match svarade dessa båda lag för. Även om slutresultatet fastställdes till 6-3 för Lekstorp så var matchsiffrorna betydligt jämnare. Tre av de fyra första matcherna avgjordes i skiljeset och i två av dem var det hemmalaget Juno som var starkast. Trots en skön start med viktiga segrar i jämna matcher var det gästerna Lekstorp som tog över. I den sjunde matchen reducerade Anastasia Burkova ställningen till 3-5 men Leah Tveit Muskantor spelade hem sin avslutande match och fastställde därmed slutresultatet till 3-6.

Arvika BTK – Halmstad BTK, 6-2
Serietvåan Halmstad BTK föll kanske något oväntat mot hemmalaget Arvika som direkt drog ifrån till 2-0 efter de båda inledande matcherna. Erika Fronth reducerade genom att vinna över Ilka Doval i raka set. Arvika tog återigen kommandot till 3-1 innan Fronth reducerade ännu en gång, nu till 3-2 men därefter var det Arvika som tog hem de resterande matcherna och vann med klara 6-2.

Fullständiga resultat och tabell hittar ni här. 

Bästa kvoterna efter tio omgångar:
Zhang Fang, Arvika BTK, 24-5
Filippa Bergand, Eslövs PK, 21-4
Kornelija Riliskyte, Team Mälarenergi, 16-4
Yi Gao Jun, Lekstorps IF, 11-0
Charlotte Carey, Halmstad BTK, 17-6
Li Fen, Eslövs PK, 10-0

Nästa omgång, lördag 1/2-10
Omgång 11
Eslövs PK – Lekstorps IF
Halmstad BTK – Team Mälarenergi
Arvika BTK – Eskilstuna BTK
Storfors BTK – IK Juno

Foto: Jens Oredsson