Välj en sida

Pingisligan damer gör nu uppehåll över julen och Storfors BTK gör det som ledare med samma poäng som förra säsongens SM-konkurrent, Eslövs PK.

Efter förlusten mot Team Mälarenergi BTK i femte omgången verkade det som om hela laget knutit nävarna i fickan och inte minst ville visa att man vill vara bäst i Värmland. Det blev 6-1 borta mot Arvika BTK efter att Storfors BTK haft greppet hela tiden.

– Vi var väl förberedda. Det var en viktig match för oss eftersom vi förlorade en match för några veckor sedan, jag tror att vi lärde oss en läxa då. Vi gav allt idag, och jag är nöjd med resultatet, sade Lina Misikonyte till Radio Värmland, som bevakar pingisen mycket väl i förhållande till många andra distrikt.

Där ska man ge en eloge till ledarduon i Storfors, Hulth-Bergquist, som på ett idogt sätt ser till nyhetsredaktionerna i Värmland inte hamnar i nyhetstorka.

Lina Misikonyte vann båda sina singlar. Det gjorde även Katerina Toliou, som imponerade stort i 3-1 vinsten mot Arvikas landslagsspelare Jennifer Jonsson.

Katerina Toliou har 10-4 i singelkvot och tog båda sina singlar mot Arvika i värmlandsderbyt.

Lina Misikonyte viktig spelare för Storfors BTK som vann två vinster mot Arvika BTK.

Pingisligans absolut bästa spelare är Eslövs Gao Jun Ji. Hon är 18 år och visar upp ett spel om ingen damspelare i Pingisligan är i närheten av. Hennes backhandspel är blixtrande snabbt och när hon får det minsta läge är hennes forehandattack reptilsnabb. Ja, hon utmanar även en del av herrarna i Eslövs träningsgrupp, vilket några redan fått känna på och hon namngav ett par av dem.

Gao Jun Ji är säkerheten själv. 7-0 i singelkvot, 21-0 i set och dessutom medverkan i två dubbelsegrar, också utan setförlust.

Mot Halmstad BTK utmanövrerade den talangfulla Eslövsspelaren först Jennie Edvinsson (11-4, 11-4, 11-3), därefter Tilda Johansson (11-3, 11-2, 11-8) och slutligen Erika Fronth (11-4, 11-6, 11-7).

Gao Jun Ji har sju raka vinster, alla med 3-0 (närmast att ta set på Gao är Lisa Rydén som hade fyra setbollar i första set i deras möte), men tillhör ändå inte de allra bästa i sin åldersklass i Kina.

– Jag är väl medel och platsar inte bland de som spelade Junior-VM för ett tag sedan, förklarade Gao Jun Ji.

Halmstad BTK hade läge att koppla grepp om Eslöv. Vid ställningen 2-2 hade Erika Fronth 2-1 i set på Stefanie Christensen och såg att gå mot vinst, men danskan stred tappert och kämpande hem vinsten. Samtidigt hade Jennifer Edvinsson 2-1 i set på Daniela Moskovits, som dock på sin rutin säkert vände till vinst.

Erika Fronth med full koll på bollen, men tappade till Stefanie Christensen med 3-2 i set.

Det som kunde blivit 4-2 till Halmstad blev istället 2-4 och så var den poängchansen borta.

Spårvägen vann med 6-1 borta mot Dänningelanda BTK och lämnade därmed bottenregionen. Endast Lisa Rydén lyckades ta match och det gjorde hon på ett mycket starkt sätt, då hon slog Ellen Holmsten med 3-1 i set.

Dänningelanda BTK får det tufft att klara sig kvar. Här blir det en intensiv kamp mot IK Juno. Första mötet dessa båda lagen emellan slutade 5-5.

Tabell och resultat