Välj en sida

Förra säsongens finalpar Storfors och Eslöv ryckte i och med sina segrar i den sjunde omgången av damernas Pingisliga by STIGA samtidigt som Team Mälarenergi förlorade mot Juno.

Storfors leder tabellen på 13 poäng, två poäng före Eslöv som i sin tur har tre poäng upp på Team Mälarenergi. I botten hittar vi Lyckeby på noll poäng och Arvika som bara vunnit över just Arvika och har två poäng.

I denna den sjunde omgången så var det två resultat som stack ut lite extra och det var Junos seger med klara siffror över Team Mälarenergi samt Halmstads seger på bortabord över Spårvägen.

Spårvägens BTK-Halmstad BTK 3-6
Ellen Holmsten som inlett seriespelet väldigt starkt har under de två senaste omgångarna inkasserat ett gärng förluster och det har inte Spårvägen råd med, utan sin etta kommer stockholmarna få se sig själva utanför slutspel. Halmstad med ett lag av mer jämnstarka spelare kunde vinna denna lagmatch med liten marginal men så är ju våra kära sport, fylld av små marginaler.

Arvika BTK-Storfors BTK 1-6
Stabil seger för mästarlaget från Storfors i derbyt mot Arvika. Klara siffror där enda förlusten kom efter att Lina Misikonyte fått lämna WO under pågående match mot Alma Rööse. Sparkapital för Storfors som endast nyttjande spanjorskan Sara Ramirez för spel i dubbel. Klara skillnader i styrkeförhållandena mellan de två värmländska klubbarna.

Lyckeby BTK-Eslövs PK 0-6
Botten mot toppen slutar oftast bara på ett sätt och så även denna gång. Sex segrar och bara två förlorade set för Eslöv som inte gav någon pardon i sin överkärning av jumbon från Blekinge. Lyckeby kunde inte rå på Eslöv överhuvudtaget. som är anförda av en av seriens bästa spelare i Alex Galic men även med VM-spelaren Filippa Bergand.

IK Juno-Team Mälarenergi BTK 6-2
Ett vingklippt köpingslaget kunde inte rubba hemmalaget Juno. i Mälarenergi gjorde Marie Sjögren comeback men det är tag sedan hennes glansdagar så tyvärr fick hon inte med sig något enda set i sina tre matchförluster. Juno med Singeorzan och Burkova i matchuppställningen är ett lag för slutspel och just nu är man femma i serien, på sämre matchskillnad än Halmstad. Spännande runt strecket för slutspel!

Tabell

Nästkommande matcher, omgång 8, 12/1:
Eslöv-Lyckeby
Storfors-Arvika
Team Mälarenergi-IK Juno
Halmstad-Spårvägen