Välj en sida

På grund av sjukdom så blev två av tre matcher i åttonde omgången av Pingisligan by STIGA för damer uppskjutna. En match spelades och det var matchen mellan Lekstorp och Lyckeby och det blev en jämn affär.

Lekstorps IF-Lyckeby BTK 5-3
Systrarna Muskantor och Matilda Hansson ställdes mot Sara Palm, Alva Themnér och norska Rebekka Carlsen. Carlsen skulle spela en nyckelroll i denna match då hon gjorde en otroligt fin lagmatch.

Efter att Hansson gett hemmalaget Lekstorp ledningen med 1-0 så fick Sara Palm sträcka vapen efter en holmgång till match mot Leah Muskantor, vinst för Leah med 3-2. Palm räddade två matchbollar i det fjärde setet och gick ifrån till ledning med 5-8 i skiljeset men sedan tog Leah över och vann matchen via sex raka poängvinster. Ledning med 2-0 för hemmalaget.

Sedan blev det Carlsen-time! Vinster för norskan mot både Hansson och Rebecca Muskantor höll gästande Lyckeby kvar i kampen men det skulle inte riktigt räcka även om det var väldigt nära. Palm fick i sin match mot storasyster Rebecca Muskantor återigen se en ledning glida henne ur händerna och när ledning 1-2 blev 3-2 så hjälpte det inte Lyckeby att Carlsen även vann sin tredje match (mot Leah Muskantor).

På resultattavlan stod det 5-3 men det kunde lika gärna ha varit 3-5, så nära var Lyckeby denna lördag i januari.

Bilden: Leah Muskantor Foto: Peter Eskilsson