Välj en sida

I förrgår kopplade hälsingarna SUIF greppet om en finalplats genom att besegra serievinnarna Spårvägen från Stockholm med 4-0. Idag säkrade de finalplatsen genom seger på bortaplan i en mycket spännande match.

Spårvägen-SUIF 2-4
I vad som vanliga fall är en kokande gryta under en slutspelsmatch fann vi nu hemmalaget Spårvägen mot SUIF inför tomma läktare, visst var det några från föreningen där och stöttade men ack vad tråkigt att dessa matcher inte får spelas inför publik. Desto roligare är det då att både Spårvägen och SUIF har ansträngt sig och lagt ned pengar och tid på att bjuda pingissverige på bättre produktioner med kommentatorer och helt enkelt en bättre upplevelse. Hoppas fler tar efter i framtiden.

Anders Eriksson som haft så många skadeproblem genom åren är nu tillbaka och det med besked. I förrgår vann han båda sina matcher och idag angav han tonen både i spelet och vokalt. Med knuten näve, vassa backhands och hög röst visade han Anthony Tran hur gärna han ville vinna detta. 11-2 i första set för Anders mot en chockad Tran. Eriksson fortsatte trumma på och Tran försökte så gott han kunde komma in i det men lyckades aldrig riktigt även om det blev jämnare. 3-1 för bortalagets Eriksson och ledning med 0-1. Samtidigt med detta spelade Viktor Brodd mot Harald Andersson, en match som Andersson historiskt sätt ALLTID vinner. Men Spårvägens etta fick denna gång se sig besegrad i raka set mot Brodd, 0-2 och SUIF stormade mot final.

I dagens tredje match möttes hemmalagets Martin Friis stockholmsgrabben Jonatan McDonald, två spelare som följt varandra genom åren och där Friis under många års tid vunnit matcherna med undantag för spelarna två senaste möten. I detta läge alltså all press på Friis som var tvungen att vinna för att hålla liv i matchen. Det blev jämnt. Väldigt jämnt. Men Friis trivs på hemmaplan där han har ett väldigt fint facit denna säsong och seger med 3-1 gav liv i matchen, reducerat till 1-2.

Efter paus så ställdes Andersson mot McDonald och Tran mot Brodd. Två matcher där man kunde förvänta sig på förhand att Andersson och Brodd skulle segra. Men nu är det slutspel och då är det annat som händer och gäller innanför pannbenet på spelarna. Tran kom ut som en ny spelare och spelade sensationellt bra mot Brodd, klar seger med 3-0 till en studsande och ”ossande” Tran. Men tyvärr för Spårvägen kunde inte Andersson komma upp i samma nivå som sin lagkamrat. McDonald som ”breakat” under våren kontrollerade matchen mer eller mindre från start och kunde skrälla genom att med ganska klara siffror besegra Spårvägens etta med 3-0 i set. 2-3 i lagmatchen och bara en seger bort från final för SUIF.

Anders Eriksson som under denna semifinalserie vunnit alla sina tre matcher mötte nu hemmalagets Martin Friis. Eriksson fortsatte som han började lagmatchen. Studs i benen och med stort självförtroende kunde han ta hem segern med 3-1 och säkra avancemang till final för SUIF och slå ut serievinnarna Spårvägen som innan semifinalerna endast förlorat en match på 14 omgångar.

Vad hade SUIF:s lagledare Fredrik Lundquist att säga om matchen?

– Vi är såklart jättenöjda med hur vi genomfört dessa matcher. Vi visste at vi skulle kunna vara väldigt farliga för alla lag nu när vi har Anders (Eriksson) tillbaka i laget, han är det stora utropstecknet i dessa två möten med sina fyra segrar på fyra matcher, säger SUIF:s lagledare Fredrik Lundquist. Det är så roligt att han får lyckas efter alla problem han haft med skador och trassel med kroppen. Sen så har vi ju vi ju Viktor (Brodd) i laget och det är ju han som fört oss till slutspel, han är vårt ankare och hjälpt oss att hålla nivå de senaste åren, berättar Lundquist vidare.

– Nu har Jonatan (McDonald) tagit ett kliv och växt fram till en vass trea. Vi har ju som förening hoppats och trott att någon av de unga grabbarna ska ta detta kliv vilket nu Jonatan har gjort på ganska kort tid vilket är otroligt skoj för honom och för hela laget, fortsätter Lundquist om McDonald.

– Som förening är slutspelet den stora grejen och jag vill tro att vi som förening låter våra spelare bäras med av den känslan så att de verkligen ser fram emot de matcher där det avgörs, där det är som viktigast, att de där och då ska vara som bäst, berättar en entusiastisk Lundquist om sitt lags prestation. Redan i tisdags satte vi standarden för lagmatchen genom Anders seger över Harald (Andersson) det sätter tonen för hela serien för oss.

Om finalmotståndet som väntar funderar Lundquist på följande sätt

– Med Eslövs lag så är det svårt att veta hur starka de är, det är mycket beroende på i vilken form Truls Möregårdh är i och det vet jag inte riktigt. Är han i slag så blir de ju riktigt svåra. Halmstad har vi nog lite mer koll på var vi har, vi har mött de spelarna lite oftare och de har inte lika många alternativ på spelare. Eslöv känns ovissare och ha koll på och det beror som jag sa mycket på hur bra Truls är, är inte han med eller i form så är Eslöv fortfarande ett väldigt bra lag men det är stor skillnad, avslutar Fredrik Lundquist.

Spårvägens lagledare Mikael Appelgren hade följande att säga om matchen

– Jag är naturligtvis besviken på resultatet. Vi kom inte riktigt upp i nivå i dessa matcher. SUIF var bättre över två dessa möten vilket svider lite, säger en märkbart besviken Appelgren.

– Vi har haft det bästa laget denna säsong. Vi kanske borde ha vunnit hela skiten, fortsätter Appelgren. Vi vinner serien med sex poäng och har bara en förlust på hela säsongen. Kanske gick det för lätt ibland? Vi vann alla jämna matcher. Vi vann alla jämna set. Vi kanske hade behövt lite mer skit under naglarna för att kunna komma in i detta efter den första förlusten, fortsätter Appelgren.

– SUIF gör det bra och framförallt Anders Eriksson imponerar med sina segrar. Väldigt starkt efter så mycket skador och problem han har haft. SUIF är värdiga vinnare men det är klart att jag är besviken nu när vi är utslagna och SUIF kanske har gjort sina två bästa matcher för säsongen, avslutar Mikael Appelgren.

På lördag (8/5) klockan 17.00 startar den andra semifinalserien mellan Halmstad och Eslöv. Halmstad startar hemma följt av att det andra mötet spelas på måndag (10/5) i Eslöv följt av ett eventuellt tredje möte på onsdag (12/5) även det i Eslöv. Vi hoppas att vi bjuds på samma underhållning på spelet och webbsändningar som SUIF och Spårvägen bjudit oss på i dessa två möten.