Välj en sida

Med anledning av kommande landslagsuppdrag för Truls Möregårdh så spelades igår en match i den 13:e omgången, Eslöv-SUIF. Matchen skulle ha spelats i mitten av mars.

Eslöv som toppar tabellen mot regerande mästarna SUIF i vad som skulle komma att bli succé för gästand hälsingelaget.

Eslöv-SUIF 2-4
Eslöv mönstrade samma lag som de har gjort under hela säsongen med en variation mellan Alex Naumi och Eric Glod som tredjeman bakom tvåan Daniel Kosiba och den givna ettan i laget och serien, Truls Möregårdh. SUIF har även de laborerat med sin uppställning till och från under säsongen där Angel Naranjo Lopez tillsammans med Anton Hjort och Per Sandström tampats om en plats i laget. Igår fick alla åtta spelare komma in i hagen.

Viktor Brodd gav SUIF en viktig seger direkt när han besegrade ungraren Kosiba med 0-3 i set. Det blev till sist en komfortabel seger för Brodd efter ett jämnt inledande set.

Naranjo Lopez kunde trots sin fina och hårda backhand inte stå emot den omöjlige Truls Möregårdh och fick nöja sig med att vinna ett enda set i sin förlustmatch som innebar kvittering i lagmatchen.

Vid ställningen 1-1 avgjorde lagmatchen. I de två efterkommande matcherna så kom Glod och Kosiba till spel för Eslöv och Hjort och Sandström för SUIF. Ser man till er till erfarenhet och viss del till vilka matchresultat spelarna har levererat så var Eslöv favoriter i båda matcherna. Glod som haft det lite tufft i serien ett tag vann första set mot Hjort men sen tog det stopp, tre raska för norrlänningen och SUIF i förarsetet.

Sandström följde upp kompisen Hjorts seger med egen vinst över Kosiba. Matchens nyckelsituation var vid ställningen 1-1 i set då Kosiba drog ifrån till 10-7 men där Sandström sedan vände till seger via fem raka poängvinster, Kosiba kom tillbaka in i matchen och forcerade fram ett skiljeset men det skulle inte räcka då Sandström för dagen var för stark. 1-3 i lagmatchen. Stark av Sandström som inbytt spelare att komma in och vinna på det sätter och fingertoppskänsla av coach Blomquist på SUIF-bänken.

Truls Möregårdh fortsatte att vara säkerheten själv och vann med 3-0 över Hjort och har nu 19-0 i matchskillnad i seriespelet, imponerande. Reducerat till 2-3 i lagmatchen men närmre än så skulle inte Eslöv komma. Viktor Brodd är inte obesegrad i serien men snudd på och han gav ingen nåd eller pardon till inbytte Alex Naumi. Brodd kunde via 1-3 säkra tre poäng gör gästande SUIF som glada i hågen lämnade Skåne för en 85 mils bilresa i glädje.

Fullständiga resultat och tabell

Foto: Jens Oredsson Bild: Per Sandström