Välj en sida

Superettan för damer är efter fyra omgångar uppdelad i tre olika kluster nämligen topp, mellan och botten. Det första klustret som inkluderar topplagen är Lyckeby, Ängby, Malmö och Eslöv har alla 6 poäng, i mitten återfinns Halmstad och Våxtorp på fyra poäng för att vi slutligen ska finna Åsa och Bergkvara utan poäng i botten av tabellen.

Helgens matcher bjöd på två täta segrar för Ängby SK mot Våxtorp och Halmstad där Caroline Wersäll var står segerregissör med sina sex singelsegrar och två segrar som del i dubbelpar.

– Det är svårt att vinna över Ängby när Wersäll inte förlorar ett set, sa Niklas Rönningborn, lagledare för Våxtorp.

Nu stämde det väl inte riktigt att Wersäll inte förlorade ett enda set men det beskriver till viss den Wersälls spel denna helg och att hon med 10-2 i matchskillnad är seriens toppspelare efter fyra omgångar

Även Malmö IF plockade hem full pott, fyra poäng, denna helg efter segrar över Bergkvara med 6-0 och sedan med 6-4 över Lyckeby. Malmö har en starkt topptrio av spelare i Persson, Bardsley och Wallöe, kan visa sig var nog så viktigt sett över en lång säsong. Serien är i sin linda men några linjer kan vi som sagt redan se nu, frågan är om klustren är intakta över hela serien eller om någonting förändras? Den som hänger med här kommer få se och veta.

Tredje omgången
Halmstad BTK B-Åsa IF 6-1
Våxtorps BoIS-Ängby SK 4-6
Eslövs PK B-Lyckeby BTK 1-6
Malmö IF-Bergkvara BTK 6-0

Fjärde omgången
Halmstad BTK B-Ängby SK 3-6
Våxtorps BoIS-Åsa IF 6-3
Eslövs PK B-Bergkvara BTK 6-2
Malmö IF-Lyckeby BTK 6-4

Tabell och matchresultat

Kommande matcher:

25 november
Omgång 5
Våxtorp-Malmö
Halmstad-Eslöv

Omgång 6
Våxtorp-Eslöv
Halmstad-Malmö