Välj en sida

Hur många segrar blev det egentligen i rad för Li Fen i den svenska högstaligan? Ja, jag minns inte just nu men många blev det i alla fall, runt 128 raka är min gissning. Oavsett vilket så är det ett rekord som vi aldrig någonsin kommer se slås av någon spelare någon gång i alla fall, det vågar jag lova.

Med alla dessa segrar med sig in i lagmatchen mellan Eslöv och Halmstad klev i alla fall Li Fen in dagens toppmöte mellan ettan och tvåan i tabellen och kanske en förmatch inför en kommande final senare i år?

Eslöv-Halmstad 5-3
Som vi redan berättat så sprack Li Fens segersvit denna eftermiddag och det var ingen mindre än Stina Källberg som fick spräcka nollan. 3-1 i set för Källberg efter att två setsegrarna kommit efter ”golden point”, starkt! Det var också det Halmstad just då behövde då låg under med 0-2 i lagmatchen redan. Reduceringen gav Halmstad hopp och när sedan även Erika Fronth kunde vinna skiljeset mot Filippa Bergand var det kvitterat, 2-2.

Men säg den glädje som varar för evigt. Nomin Baasan som i sin första match besegrat tidigare nämnda Fronth kunde nu via 3-1 och två vunna set via ”golden Point” besegra Stina Källberg, ombytt denna gång alltså gör Källbergskan. Eslöv trummade därefter på och kunde via Li Fens seger över Fronth i raka set ta hem segern med 5-3. Eslöv visar att det inte ens räcker med att spräcka Li Fens nolla för att besegra dem och de seglar i och med segern upp som ännu större favoriter till att ta hem segern av Pingisligan by STIGA.

Lyckeby BTK-Lekstorps IF 1-5
Två systrar Muskantor och ett stycke Hansson skulle bli en bit inte Lyckeby skulle tugga i sig. Lekstorps unga hungriga lag gav ingen pardon mot blekingelaget. Hanna Kjellson var den som hotade då hon dels besegrade lillasyster Muskantor, Leah, med 3-2 i set men också förlorade i en tät match mot Matilda Hansson. I övrigt så stod sig Lyckeby ganska slätt för dagen mot ett vasst Lekstorp.

Köping BTK Dam-Eskilstuna BTK 5-2
Med dryga fyra mil mellan städerna är detta något av det närmaste vi kommer ett derby i damernas högstaliga. Inledningen på matchen blev också så jämn man hade önskat där Eskilstuna tog ledningen med 2-1 efter tre jämna matcher. Men där och då så gav Köping oss alla ett styrkebesked. 12-0 i set på de fyra sista matcherna och seger med 5-2. Segern innebar tre fina poäng för Köping som alltså idag spelade dubbla matcher. Chans redan imorgon för revansch då lagen möts igen.

Kommande matcher, 7/2
09.30 IK Juno-Eskilstuna BTK
11.00 Eslövs PK-Lekstorp
15.00 Eskilstuna BTK-Köpings BTK Dam

Alla matcherna sänds live via Solidsport, klicka på länken