Välj en sida

Bilden: Filippa Bergand Foto: Gunnar Holmstedt

I dagens tre inledande matcher av Pingisligan by STIGA för damer så bjöds vi på tre matcher, full omgång.

Lyckeby BTK-Lekstorps IF 2-5
Sara Palm såg till att ge Jennifer Jonsson ett varmt välkomnade tillbaka till Pingisligan när hon inledde med att ge besegra landslagsspelaren med 3-1. Lyckeby fick en perfekt start där de vann båda inledande matcherna då även norskan Rebekka Carlsén vann sin match (över Matilda Hansson), 2-0 till Lyckeby.

Resten av matcherna gick gästernas väg och segern skrev till 2-5 men det var betydligt jämnare än så då två av de avslutande matcherna var skiljesetsmatcher och där Carlsén till och med hade matchboll mot Rebecca Muskantor. Lyckeby startar med en förlust men visar att de är vassare än förra året resultatet till trots.

Eslövs PK-Köpings BTK Dam 5-3
En repris får vårens SM-final och en match som skulle bli knallhård. Eslöv ställde upp med ett nyförvärv, Anna Riazanova och likaså hade Köping ett nyförvärv, Katarzyna Slifirczyk, i övrigt bekanta namn i uppställningarna.

Filippa Bergand som under EM var sjuk i en förkylning har återhämtat sig väl och blev tungan på vågen i denna match som stod och vägde, tre segrar och bara ett (1) förlorat set på dessa matcher. En pangstart för henne helt enkelt. Bergand ackompanjerad av Riazanova och Nomin Baasan med varsin vinst kunde till sist vinna med 5-3 och med det ge oss en repris på förra säsongens resultat i finalen, seger för Eslöv.

Halmstad BTK-IK Juno 5-2
Charlotte Carey är tillbaka i Halmstadtröjan och det med den äran, tre segrar och ett styrkebesked för Halmstad som nu spänner musklerna och visar att de utmanar mer än förra säsongen som trots allt räckte till en semifinalplats.

Carey och Stina Källberg stod för vinsterna i segern över Juno medan Erika Fronth fick se sig besegrad två gånger om, värst var nog förlusten mot den förra lagkamraten Martine Toftaker där Fronth hade ledningen med 2-0 i set men sedan fick se Toftaker vinna. Styrkebesked av Halmstad,

Samtliga resultat och tabell för  Pingisligan by STIGA, damer hittar du här

Söndag 10/10
09.00 Halmstad BTK-Köpings BTK DAM
11.00 Eslövs PK-IK Juno