Välj en sida

Två av fjolårets topplag ställdes ikväll mot varandra i en spännande toppmatch av Pingisligan by STIGA, damer. Eslöv tog emot gästande Halmstad.

Eslövs PK-Halmstad BTK 5-4
Li Fen skulle komma att bli den avgörande faktorn denna afton. Inte nog med att hon vann alla sina tre singlar hon kunde i egenskap av inte vara högst rankad i laget även spela det som skulle bli den avgörande dubbelmatchen tillsammans med Nomin Baasan och det avgjorde toppmötet.

Li Fen är som vi lärt oss snudd omöjligt på att besegra (än så länge). Förra säsongen föll hon mot Stina Källberg men det skulle vi inte få se någon repris på denna kväll. Tre singelsegrar för svenska högstaligans bästa spelare med bara ett förlorat set blev facit för Li Fen.

Nu vet vi ju att det inte riktigt räcker att ha en ensam stjärna och det har inte heller Eslöv, de har Nomin Baasan och Filippa Bergand i laget vilket borgar för hög kvalitet. Halmstad hade dock ikväll inte bara STina Källberg utan också även Erika Fronth i storform. Erika och Stina kunde gemensamt bärga fyra matcher tillsammans efter att de båda två besegrat Baasan och Bergand dubbelt upp. Desto tuffare gick det för norskan Rikke Skåttet i Halmstad som fick se sig gå lottlös denna gång.

Vid ställningen 4-4 i lagmatchen ställde Eslöv upp med Li Fen och Filippa Bergand mot Erika Fronth och nyinsatte Jennie Edvinsson (på väg tillbaka efter långt skadeuppehåll), Stina Källberg och Filippa Bergand utanför dubbelspelet som lagens högst rankade spelare. 2-0 till Eslöv och seger med 5-4. Segern innebär att Eslöv är ensamt i topp före just Halmstad och de två föreningarna är just nu i täten före de övriga jagande lagen.

Tabell och samtliga matchresultat

Kommande matcher i omgång 3
20/11 Köpings BTK Dam-Lyckeby BTK
20/11 IK Juno-Lekstorps IF

Bilden:Erika Fronth Foto:Jens Oredsson