Välj en sida

I kvällens omgång av herrarnas Pingisligan by STIGA fick vi se flera, kanske något oväntade, resultat. Störst skräll stod bohuslänningarna Munkedals BTK för som besegrade mesta mästarna från Eslöv med 4-2. Ensam matchvinnare i Eslöv var Truls Möregårdh som nu har den imponerade kvoten 22-0. Spårvägens BTK tog en viktig seger i kampen om slutspelet när ”derbymatchen” mot Söderhamns UIF vanns av stockholmarna med 4-1.

BTK Kävlinge – BTK Rekord, 4-0
Helsingborgarna i BTK Rekord åkte på sin andra 0-4-förlust på lika många dagar. Igår var det Eslövs AI BTK som vann och idag var det nästa skånekonkurrents tur, BTK Kävlinge.

Den jämnaste matchen spelades mellan japanen Shoma Nishihara och greken Konstantin Konstantinopulos men när matchen väl skulle avgöras i det femte setet var det japanen som var starkast. 11-9 slutade skiljesetet vilket gav hemmalaget ledningen med 2-0 eftersom polacken Robert Floras redan besegrat thailändaren Metanee Tawan med 3-0.

Svenskmötet mellan Casper Strindberg och Diego Orantes slutade 3-1 där Orantes vann första set med 12-10 men sedan var det Strindberg som tog över showen och vann de tre följande seten, 11-4, 11-6, 11-8.

Robert Floras slutade som han inledde nämligen med att vinna med 3-0 i set, denna gång mot Konstantinopulos vilket fastställde slutresultatet till 4-0 för hemmalaget.

Spårvägens BTK – Söderhamns UIF, 4-1
I ”derbyt” mellan stockholmarna i Spårvägens BTK och norrlänningarna i Söderhamns UIF tog hemmalaget en stabil vinst. Gästernas Viktor Brodd inledde med att besegra gamle klubbkompisen Anthony Tran med 3-1 men därefter blev det inte fler segrar för SUIF:arna.

I match nummer två spelade Harald Andersson mot Anton Hjort och det blev en svängning match som böljade fram och tillbaka. I femte set var Andersson hela tiden i ledningen vilket han även var när setet skulle avslutas, 11-7 och 1-1 i lagmatchen.

I den tredje matchen fick vi återse Anders Eriksson som varit borta från pingisen under en lång period på grund av skador och det skulle visa sig bli en tuff kväll för Eriksson som föll mot både Martin Friis och Harald Andersson. Mellan Erikssons två förluster passade Anthony Tran på att ta revansch för sitt inledande nederlag när han nu besegrade Per Sandström som byttes in i stället för Anton Hjort.

Munkedals BTK – Eslövs AI BTK, 4-2
Kvällens största överraskning kom när laget från Bohuslän, Munkedals BTK, besegrade favoriterna från Eslöv. Ensam matchvinnare i Eslöv blev Truls Möregårdh som bättrade på sin segerkvot till hela 22-0 i matcher men tyvärr för Eslövs del fick han ingen hjälp av sina lagkompisar Daniel Kosiba och Eric Glod.

Desto gladare miner är det nog i Munkedals BTK där Endika Diez Aladro, Simon Söderlund och Andre da Silva stod för lysande prestationer i sina matcher.

Tack vare segern lever hoppet för Munkedal att ta sig till slutspel. Just nu ligger laget fyra poäng efter fyran Spårvägens BTK som har 22 poäng.

Falkenbergs BTK – Halmstad BTK, 2-4
I Hallandsderbyt mellan de ständiga kombattanterna var storebror från Halmstad vassare. Halmstad fick en kanonstart på matchen där de två första matcherna slutade 3-0 och 3-1. Först besegrade Fabian Åkerström Alexander Franzén och sedan följde norrmannen Borgar Haug upp med vinst över Owen Cathcart från Irland.

Veteranen Robert Eriksson tog hemmalaget in i matchen igen efter 3-1 mot Willhelm Kindblad men efter pausen återtog gästerna kommandot igen när Haug tog sin andra 3-1-vinst för dagen, denna gång mot Franzén.

Cathcart vann mot inbytte Simon Arvidsson och reducerade ställningen till 2-3 men i den sista singelmatchen vann ”Fabbe” Åkerström över Robert Eriksson med 3-2 i set där det sista och avgörande slutade 11-1.

Alla resultat och aktuell tabell hittar du här.

Nästa omgång av herrarnas Pingisligan by STIGA spelas tisdag 8 mars men redan på torsdag är det dags för en tidigarelagd match när Eslövs AI BTK möter Halmstad BTK i en seriefinal. Matchen är flyttad på grund av landslagsuppdrag för Truls Möregårdh.

Foto: Jens Oredsson