Välj en sida

Bilden: Hana Goda Foto: Jens Oredsson

Eslöv och Halmstad som i gemensam majestät seglar fram genom Pingisligan by STIGA för damer fortsatte igår på inslagen väg med vinstmatcher mot Lyckeby respektive Juno. Annorlunda för gårdagen var att Junos hemmamatch spelades i Halmstad Arena, det är ett pusslande med spelschemat som ligger bakom detta.

Eslöv-Lyckeby 5-1
Med storspelaren Li Fen i laget är Eslöv väldigt svåra att besegra och nu har man dessutom förstärkt laget med Hana Goda från Egypten. Hana Goda är det egyptiska underbarnet som redan spelat OS och är Afrikas bästa spelare någonsin som ungdomsspelare och just nu rankad nummer fyra i världen för flickkadetter. Goda är född 2007 men redan en stjärna.

Lyckeby gjorde vad de kunde för att att bita ifrån mot starka Eslöv men det skulle inte räcka långt. Goda och Li Fen släppte inte ett enda set och Nomin Baasan kunde stänga matchen till 5-1 med sin seger över Alva Themnér vilket gav henne lite revansch efter att ha förlorat med 2-3 mot Hanna Kjellson.

IK Juno-Halmstad 3-5
Juno har även de värvat nytt och mönstrar Daniely Rios i laget. Rios som tränar i Söderhamn var förra året med i Pro Series och hon är välbekant med Sverige trots att den svenska pingispubliken inte sett så mycket av henne. En smashade och aggressiv spelstil som gav Juno två matchsegrar mot Halmstad.
Bilden: Daniely Rios Foto: Jens Oredsson

Lagmatchen blev stenhård och det var inte långt ifrån att det skulle bli en avgörande dubbelmatch. Stina Källberg var dock som vanligt obeveklig för Halmstad och tog hem sina matcher utan problem, 17-2 i matchskillnad för Källberg denna säsong i Pingisligan by STIGA. Erika Fronth stöttade upp bra denna gång med två segrar även om det satt långt inne mot Holgersson som Fronth kunde vinna med 9-11 i skiljesetet.

Edit: På söndagen vann Eslöv på WO mot IK Juno

Alla matchresultat och tabell