Välj en sida

Den femte omgången av damernas Pingisliga by STIGA bestod av två lagmatcher och det var matcher där topplagen Eslöv och Halmstad skulle förstärka sina toppositioner i tabellen. Efter fyra spelade omgångar är tabellen skiktad i tre lager.

Lyckeby BTK-Eslövs PK 2-5
Hemmalaget hade inte mycket att sätta emot de svenska mästarna från Skåne. Gästerna mönstrade en debutant i Sandra Axelsson (född 2005) som fick ge sig i sina båda matcher där Sara Palm och Alva Themnér blev för tuffa. De var dock de enda två matcherna Lyckeby vann, övriga matcher förlorade i raka set mot Filippa Bergand och Anna Riazonova. Eslöv med sparkapital i laget samlade in enkla poäng från Blekinge denna lördag.

Lekstorps IF-Halmstad BTK 1-5
Lekstorp som seglat upp som en utmanare till de bästa lagen och dessutom förstärkt laget med Jennifer Jonsson fick se sig besegrade med klara siffror, i en match som var jämnare än resultatet påvisar. Tre av matcherna spelades till skiljeset och där vann Halmstadsspelarna alla dessa tre möten, starkt. Hade det skett tvärtom hade det såklart blivit en annan match.

Starkt av Jennie Edvinsson som efter en längre skadeperiod nu är på väg tillbaka på riktigt allvar och 20-åringen kunde vända på ett 0-2 underläge mot ovannämnda Jonsson till seger som ett bevis på detta. Halmstad med seger och fina poäng in på kontot.

Nästa omgång, 12/12 kl 11.00
Lyckeby BTK-Halmstad BTK
Lekstorps IF-Eslövs PK

Webbsändningar hittar ni via denna länk